Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

Nikon D5000

Nikon - Zrcadlovky - 12.3 Mpix - 3 x - SD, SDHC - Akumulátor

Sada D5000 18-55 + 55-200 VR lens kit obsahuje tělo fotoaparátu D5000 a dva objektivy NIKKOR pokrývající všechny myslitelné fotografické příležitosti. Objektiv AF-S DX 18-55mm...více »

Hodnoťte produkt:

Ceny od: 13 162 Kč vč. DPH

Recenze Nikon D5000

Přidáno: 5. února 2010

Anonymní uživatel

expert

cxdr

nevim

Pro:

• nevim

• newim
  • Ano (2)
  • Ne (2)

Přidáno: 25. ledna 2010

Igor Marko

Igor Marko

viz Pro:

Pro:

• senzor po D300 (možnost ISO 1600 bez drastického šumu)
  • měření světla a vzdálenosti po D90
  • otočný, výklopný displej
  • intuitivní ovládání ve zjednodušeném menu
  • časosběrné snímání, tvorba videa z těchto snímků
  • video v HD kvalitě

• nic podstatného
  • Ne (1)

Přidáno: 14. ledna 2010

expert

kriol

Velmi kvalitní fotoaparát za trochu vyšší cenu.Já bych za tuto cenu asi šáhl po jiném, např canon 500D nebo pentax K-X

Pro:

• video 720p
  • základní objektiv se slušným rozsahel v ceně
  • vyklápecí displej

Proti:

• displej jen rozlišení 230000 a jen 2,7palců(konkurence je už víše)
  • sekvenční snímání také není nejrychlejší
  • vyžší míra šumu oproti konkurenci
  • Ano (1)
  • Ne (5)

Přidáno: 30. listopadu 2009

Nikon D5000 získal cenu DIWA Gold Award

U společnosti Nikon mohou slavit, neboť jejich nová digitální zrcadlovka Nikon D5000 získala prestižní ocenění DIWA Gold Award v kategorii pokročilých digitálních fotoaparátů. DIWA fotoaparáty testuje ve vlastních laboratořích a vyhodnocuje dalších 200 kritérii pomocí členských webů DIWA. Nová digitální zrcadlovka Nikon D5000, byla oceněna sdružením DIWA (Digital Imaging Websites Association). Porota na fotoaparátu ocenila snadnost použití a zejména výklopný LCD displej, který umožňuje focení prakticky z jakéhokoli úhlu. Líbila se vedle kvalitních snímků také možnost natáčet HD videosekvence. Přitom Nikon D5000 vzhledem ke své bohaté výbavě nabízí poměrně kompaktní rozměry.
  • Ano (16)
  • Ne (3)

Přidáno: 16. října 2009

Přehled kompaktních fotoaparátů

Nikon D5000 získal 90 % v testu časopisu CHIP. Obsadil tak 6 místo v žebříčku kompaktních digitálních fotoaparátům, který pravidelně zveřejňuje CHIP. Součástí žebříčku je přehledná tabulka technických parametrů i naměřených hodnot. Celá recenze na www.chip.cz
  • Ano (6)

Přidáno: 15. října 2009

Ověřený zákazník Megapixel.cz

Anonym

Produkt zakoupen v
Megapixel.cz

Už dlouho jsem prřemyslel o digitalní zrcadlovce a nikon d500 se me zalíbil a jsem sním zatím spokojen

Pro:

• spokojen
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano (3)
  • Ne (9)

Přidáno: 11. září 2009 (naposledy upraveno 11. září 2009)

pokročilý

Pablos

Rozhodně zajímavý produkt vybavený velký snímačem CMOS. Velkýn otočný displey jistě pomůže ke příjemnému ovládání.
  • Ano (8)
  • Ne (3)

Přidáno: 9. září 2009

Nikon D5000: nadmíru šikovná zrcadlovka

Poslední zrcadlovkou testovanou v rámci našeho letního speciálu je Nikon D5000. K němu jsme dostali i zajímavý setový objektiv AF-S DX NIKKOR 18-105 mm f/3,5-5,6G ED VR s optickou stabilizací. Tato zrcadlovka přináší 12MPx CMOS snímač, nahrávání HD videosekvencí a mnoho dalších zajímavostí. Jaká je ale v praxi? Celá recenze na www.digimanie.cz
  • Ano (9)

Přidáno: 4. září 2009

Nikon D5000 - recenze a ukázkové snímky na www.fotoskoda.cz

Velmi dobře koncipovaná kompaktní digitální zrcadlovka s 12megapixelovým snímačem CMOS formátu DX (APS-C), s výklopným a otočným displejem a s možností záznamu videosekvencí ve vysokém rozlišení. Celá recenze na www.fotoskoda.cz
  • Ano (5)

Přidáno: 30. července 2009

Ověřený zákazník Megapixel.cz

Martin Šlapák

Produkt zakoupen v
Megapixel.cz

Skvělá zrcadlovka, relativně levná vzhledem k jejímu stáří - uvedena letos na trh. Doporučuji pro amatérské fotografy jako jsem já, kteří s touto technikou začínají, pořídit si D5000 s objektivem Nikkor 18-105 mm VR ...

Pro:

• Rychlý start, vynikající orientace v menu, rychlá přizpůsobení nastavení během focení, při mém zapomínání fotoaparát po focení vypínat se sám přepne do "standby", kdy se spotřebovává minimum energie. Mám kitový objektiv 18-105mmVR, nezjistil jsem žádné výrazné nedostatky optiky.

Proti:

• Při rychlém prohlížení foto na displeji (nemám na mysli LiveView) lze brát tento obraz pouze informativně, ostrost či jas a kontrast nejsou přesné - je to logické, 12 MPix nelze zobrazit na tak malém rozlišení. Doporučuji po stažení dat do PC či MAC pracovat s CRT monitry.
  • Ano (12)

Přidáno: 27. července 2009

Jarda

Jarda

Určitě můžu doporučit.

Pro:

• Dokonale propracované menu. Ikdyž je v angličtině. Zvládnou ho i děti.
  • Výklopný LCD display.
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano (3)
  • Ne (2)

Přidáno: 30. června 2009

Nikon D5000

Nová zrcadlovka s 12megapixelovým obrazovým snímačem nabízí velký výklopný a otočný displej a stejně jako model D90 umožňuje záznam videosekvencí ve vysokém rozlišení. Zároveň byl představen širokoúhlý zoom AF-S DX 3,5–4,5/10–24. Celá recenze na www.ifotovideo.cz
  • Ano (1)
  • Ne (6)

Přidáno: 27. dubna 2009

Web o pětitisícovce

Nová digitální zrcadlovka Nikon D5000 je vybavena 12,3 MPix CMOS čipem formátu DX, který disponuje citlivostí v rozsahu ISO 100 (Lo 1) až ISO 6400 (Hi 1). Celá recenze na www.nikond5000.cz
  • Ano (6)
  • Ne (1)