Poradna Digitální fotoaparáty


Autor: | Vloženo: 04.10.2016 000 15:40 | Témata: Poradna Digitální fotoaparáty

Náhrada za Canon 450D

Dobrý den, vlastním již starší Canon 450D s objektivem "Canon EF-S 18-200mm f/3,5-5,6 IS" a rád bych pořídil novější zrcadlovku. Mohli byste mi poradit, jaké řešení by bylo ideální? Zda prodat objektiv za slušný peníz, sehnat nějaké slušné tělo v setu s objektivem (i když v setu bývá průměrný objektiv) nebo si objektiv ponechat a dokoupit jen tělo a časem objektiv druhý?
Cenu bych si představoval kolem 13 tisíc. Jednalo by se převážně o focení portrétů a krajin.
Vzhledem k ceně vím, že nebude nabídka zrcadlovek bůh ví jak velká. Nejsem v těto oblasti ještě tak zběhlý, proto mi pomůže kaźdá rada. Postupem času bych se focení rád věnoval více.

Prozatím mockrát děkuji.

  • J. Vich

    J. Vich

    7. listopadu 2016

    Dobry den. Pokud funguje bezproblemove, 18-200 cestak si urcite nechte, je to prakticky a prijemny univerzal, samozrejme s mnoha kompromisy, ale i tak uzitecny.

    450tka je uz opravdu hodne stara, v podstate jakekoliv dnesni telo od Canonu, i levne, ktere poridite, bude to pro Vas vyrazny upgrade a skok dopredu. Doporucoval bych se vyhnout jen uplne nejnizsimi modelu 1300D, to je opravdu uplne dno, plastova konstrukce, velmi osekane funkce.

    Z toho, co by se veslo do Vaseho cenoveho limitu, pripadaji v uvahu 100D a 700D. Nenechte se mast ciselnymi oznacenimi modelu, sly do sveta ve stejnou dobu. Rozdily jsou pouze drobne, 100D ma novejsi verzi 18 mpix snimace s novejsi generaci hybridniho ostreni a lepsimi vysledky v oblasi sumu, zaroven je take mensi a lehci. Oproti 700D ma ale slabsi vydrz baterie, pouze jeden krizovy AF bod (700D vsech devet) a dale jen fixni, nevyklopny displej (700D) vyklopny a o na 100D je osazen take o cca 30% slabsi blesk.

    Oba dva jsou momentalne v zimnim cashbacku Canonu (-1300 z ceny zpet na ucet), takze hole telo koupite v obou pripadech za finalnich cca 10 000, coz je vyborna nabidka. Za usterene penize poridte pevnou padesatku:

    https://objektivy.heureka.cz...

    ... a mate zase na moho let vystarano, obzvlast jestlize jste doted vydrzel se 450Dckem.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.