Poradna Digitální fotoaparáty


Autor: | Vloženo: 25.02.2018 000 12:28 | Témata: Poradna Digitální fotoaparáty

Co je lepší na natáčení videí?

Takže mám v plánu si pořídit tak do 15 000kč něco, na co se dají natáčet slušnější a kvalitnější videa. Do teď jsem pracovala s kamerou Panasonic HC-V 110, která si myslím, že není (nebyla) zrovna nejhorší, ale postupem času mi na ní začalo chybět spoustu funkcí (ruční ostření, lepší osvětlení, otvor na mikrofon,...) No ale na domácí videa z dovolených mi to stačilo :D. Jenže na jiný žánr videí to už nebylo ono. No přiznám se, že nejsem profesionál ve vybírání této techniky. A tak potřebuji poradit, jestli nemáte nějaký typ v této ceně (nebo do ní). Myslím, že to není úplně nejideálnější cena, ale nejsem zase profesionál v tomto oboru a chci se nějak postupně zlepšovat. Dívala jsem se na ten Sony Alpha A6000, ale tam zase není otvor na mikrofon (ale nevím, zda-li by byl mikrofon až tak rozhodující v mém případě a možná s nějakým multi konektorem by to šlo). No prostě v tom plavu. Potřebuji poradit, na co si dávat pozor na jaké funkce a co je rozhodující. Jestli je lepší si koupit nějakou kameru v této ceně a nebo fotoaparát nebo zrcadlovku (kompakt asi né) spíš něco s ručním ostřením. Myslím, že spíš ten fotoaparát s vyměnitelným objektivem,.... Já prostě nevím. Baví mě spíše stříhat videa, ale k tomu potřebuji ty videa.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    26. února 2018

    Dobrý den,

    pokud to myslíte s natáčením vážně, doporučil bych systém, kde můžete kontrolovat hloubku ostrosti i výsledný obraz výměnnými objektivy, dále připojit mikrofon i další příslušenství. Canon má aktuálně nejlepší ostření ve videu, jeho dual pixel AF krásně sleduje pohyby obličeje. Pokud chcete manuální ostření, to je tu samozřejmě také. Doporučil bych nejspíše EOS 750D a abych se drřel v rozhraní 15 000 Kč, našel jsem použitý bazarový kousek s tovární zárukou do 02/2019 https://www.megapixel.cz... a objektivy. To už bych nechal na Vás, osobně preferuji pevný skla. Ale opět, bazar toho má celkem dost https://www.megapixel.cz...

    Co se týče post procesu, video ze zrcadlovky je za kvalitního nastavení plně upravitelné. Dle mého názoru před videem ze "spotřební" kamery jednoznačně vede.

    Všechno naše zboží je k plnému vyzkoušení na našich prodejnách. Můžete si klidně vzít kartu a něco si na ni natočit a pak doma vyzkoušet setřihat. :-)

    S pozdravem

    Václav Křížek
    MEGAPIXEL

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.