Poradna Canon PowerShot SX130 IS

Autor: | Vloženo: 13.06.2012 000 21:01 | Témata: Poradna Canon PowerShot SX130 IS

Mohu použít 32 GB SDHC kartu class 10?

Dobrý den,
zajímá mě, zda mohu použít tento typ karty a jestli vyšší číslo class znamená i rychlejší uložení fotografie na kartu a tím dřívější možnost pořízení dalšího snímku. Ovlivní to rychlost dalšího fotografování zejména po použití blesku?
Předem děkuji za odpovědi...

  • Josef Wencel

    Josef Wencel

    13. června 2012

    Použít tuto kartu samozřejmě můžete ale myslím že si děláte trochu velké naděje - fotky nejsou až tak velké aby Class4 nebo Class10 či cokoli jiného byl až tak velký rozdíl v rychlosti ukládání. Vyšší Class (rychlost) tak využijete spíše když budete s kartou pracovat např. při přenosu mnoha fotek na PC, pak bude přenos rychlejší, ale u jednotlivého fotografování žádný velký rozdíl nepoznáte.
    Co se blesku týče tak tam už vůbec ne - blesk se prostě mezi snímky musí nabít aby mohl blýsknul a tady nemá rychlost pam.karty žádný vliv.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Don

      13. června 2012 - Don

      Moc díky za vysvětlení a hlavně za rychlost ;-) Měl jsem starší Nikon Coolpix a po použití blesku jsem čekal více než 10 sekund až se mi displej zase rozsvítí. Teprve pak jsem mohl pořídit další snímek.
      Velkou kartu potřebuji kvůli možnosti nahrávání více HD videonahrávek. Na 32 GB mi vejdou skoro 3 hod. záznamu v HD kvalitě.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    14. června 2012

    Rychlou kartou rozhodně nic nezkazíte , zvláště pokud budete pořizovat videa ( i výrobce doporučuje na videa alespoň Class6 ) . Rozdíl rychlostních tříd bude znát i u takovéhoto fotoaparátu ;-)
    Pokud si ozkoušíte třeba Class4 a pak hned založíte Class10 tak budete nějaké zlepšení pozorovat ,
    ale je jasné že nelze čekat žádné zázračné zrychlení ;-)
    Rychlost nabíjení blesku to ovlivnit opravdu nemůže

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Josef Wencel

      14. června 2012 - Josef Wencel

      Video jsem zkoušel i na Class 2, bez problémů. Nemá totiž takový bitrate aby byla nutná nejaká superrychlá a že by se něco zrychlilo při natáčení nebo focení - vůbec . to jen pak při přenosu do PC, ale při samotném používání foťáku jsem subjektivně rozdíly mezi Class 2-4-10 vůbec nezpozoroval.


    • Anonymní uživatel

      14. června 2012 - Anonymní uživatel

      Bral jsem to asi moc všeobecně ;-) lepší karta rozhodně není na závadu , minimálně z důvodu spolupráce s PC nebo při případném použití v jiném zařízení , obzvláště u velkých kapacit... Máte ale pravdu tady bude asi v pohodě i pomalejší , i když bych osobně minimálně z výše jmenovaných důvodů vzal lepší ;-) je fakt že to může vyjít trochu dráž ...ale taky nemusí a užitná hodnota je větší i když je to jen karta ;-))
      No nedalo mi to ;-) a ozkoušel jsem obyč. Class4 proti SanDisk Extrem Pro , ve foto zápisníčku Casio a rozdíl tam je pozorovatelný :-) jo ale záleží na foťáku , může se to lišit , to ale jen pro zajímavost ...:-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.