Poradna BenQ AE100

Autor: | Vloženo: 19.02.2012 000 14:26 | Témata: Poradna BenQ AE100

Nejlepší z nabídky?

Nevím kolik z toho je pravdou. Je nejlepší fotoaparát ten co má nejnižší světelnost F ? Tento má 2.4 a tak mne to přivádí na otázku. Je to lepší než jiné co mají začátek F od 3- více? Jaký parametr je tedy ještě důležitější?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    19. února 2012

    Podle popisu má - F= 2.4 (W) ~ 6.1 (T) Takže F2.4 na začátku zoomu je skvělá hodnota ale na konci objektivu je to jen F6.1 a to moc dobré není :-( ale bohužel to není dnes zas nic neobvyklého ... Takže zjednodušeně - za horšího světla moc nezoomovat
    Světelnost - http://cs.wikipedia.org...
    Něco o základech fotografie - http://www.digimanie.cz...
    Zajímá Vás ještě něco ?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Radek

      19. února 2012 - Radek

      Určitě ano, velikost čipu na které dopadá světlo pro mne znamená, že čím je větší, tím je výsledná fotografie méně postižená šumem, že ano? Takže čím menší plocha a více MPx tím vlastně hůř... Je tedy zbytečné fotitna 14Mpx, který jedobrý pro ořez ale na 3 Mpx pro zachování kvalitní fotografie. U tohoto fotoaparátu to tedy znamená, že pokud nebudu používat zoom (teoreticky) tak budu mít velmi kvalitní stroj rovnající se kvalitou zrcadlovky? díky světelnosti. Ohnisková vzdálenost tedy musí být ta nejmenší pro dosažení nejlepší světelnost. Jsem laik já vím ,ale roky fotit s Nokii N82 mne přivedlo na otázku, jaké jsou jiné cesty k lepší fotografii


    • Anonymní uživatel

      19. února 2012 - Anonymní uživatel

      Tím že budete fotit jen na 3 Mpix může být kvalita snímku lepší to záleží ale na konkrétním přístroji , u některých je to poznat ... Pokud nebudete používat zoom tak sice budete mít dobrou světelnost ale ohnisko 24mm které budete mít není ideální na všechny záběry , zazoomovat samozřejmě můžete ale záleží na průběhu světelnosti objektivu ( jak rychle klesá světelnost ) na druhém konci objektivu je to jen F6.1 .
      Kvalit obrazu ze zrcadlovky bohužel nedosáhnete - malí snímač začíná šumět často již za nízké citlivosti ( samozřejmě na nízké ISO budete mít fotky lepší ) má nízký dynamický rozsah a k tomu nekvalitní optika ... Není možné použít manuální nastavení ani pracovat z hloubkou ostrost ... Zkrátka zrcadlovka z toho nabude z mnoha důvodů ;-) Sice vhodným nastavením a tím že budete o fotografování něco vědět dosáhnete lepších výsledků než ostatní ale pokud jak vidím se o fotografování zajímáte a chcete se tomu věnovat tak bude lepší pořídit něco lepšího ;-) Je otázka co vlastně ve srovnání s mobilem získáte , a očekáváte ?


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.