Poradna Canon EOS 500D

Autor: | Vloženo: 24.02.2012 000 00:24 | Témata: Poradna Canon EOS 500D

Externí blesk - zaostření

Dobrý den, mám k tomuto fotoaparátu externí blesk, ale mám problém ze zaostřováním, vidím že na boku je nějaké světýlko, které by to mělo rožnout při ostření. Když nemám ex.blesk, tak mi blesk ve fotáku automaticky přisvětlí scénu, ale jak to mám udělat s externím bleskem? Mám problémy aby fotoaparát zaostřil scénu.
Prosím poradte předem díky

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    24. února 2012

    Přisvítit externím bleskem - nahlédněte do návodu . Jaký máte externí blesk ?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Zatloukal

      24. února 2012 - Zatloukal

      No orávě to je ten oříšek, nemám přímo od Canon, ale od Nikonu Speedlight SB-600. Blesk není kompatibilní ale normálně při manuálu funguje, jen mám problém s tím zaostřováním?


    • Anonymní uživatel

      24. února 2012 - Anonymní uživatel

      V manuálním režimu pracují různé blesky (moc bych to ale nedoporučoval blesk který není určen pro konkrétní systém může fotoaparát i poškodit - hlavně staré modely s větším napětím ), ale protože to s tělem nekomunikuje tak to ani nepozná kdy je třeba přisvítit . Pokud to nejde zapnout nějak ručně tak to asi pracovat nebude . Zajímavé že to vůbec pracuje , ale pokud se chytne středový kontakt tak to odpaluje ale jinak nic , jak dlouho tohle používáte ? Jak Vás napadlo to na to nacpat vždyť jsou patice úplně jiné :-)


    • Zatloukal

      24. února 2012 - Zatloukal

      Protože jesm měl tento typ fotáku a nevěděl jsem , že tam musí být stejný typ nebo značka ext. fotáku. Ten blesk je jen půjčený, moc nefotím ale někdy ho potřebuji do místnosti. Škoda že to nejde, máte nějaké stránky na ex. blesky? Ale nepotřebuji drahý stačí mi obyčejný aby to fungovalo jak by mělo :-) díky


    • Anonymní uživatel

      24. února 2012 - Anonymní uživatel

      Nevím jak silný nebo vybavený blesk budete chtít , zde jsou třeba originální blesky Canon na oficiálních stránkách : http://www.canon.cz... jestli Vám bude něco vyhovovat tak to můžete dohledat třeba tady na heurece . Pokud Vám bude stačit i nějaký neoriginální model určený pro Canon tak jsou třeba oblíbené značky Metz : http://www.metz.de...
      Nebo Nissin : http://www.nissin.cz/blesky
      Různé blesky určené pro Canon vyrábí i jiné firmy ale vždy je lepší když si můžete blesk osobně ozkoušet jestli funguje vše co potřebujete , nebo se alespoň dotázat prodejce ;-)


    • Zatloukal

      24. února 2012 - Zatloukal

      Děkuji a myslíte že existuje něco jako pujčovana okolí v Prostějově? Abych to jen vyzoušel?


    • Anonymní uživatel

      24. února 2012 - Anonymní uživatel

      Má tam pobočku třeba - http://www.mapy.cz... ale jestli je tem i něco jiného nevím , možná něco najdete sám ... Jestli budou mít na prodejně na ozkoušení to co potřebujete si musíte ověřit již u konkrétního prodejce . Pokud nakoupíte v seriozní internetovém obchodě , tak by snad neměl být problém v případě špatné spolupráce zábleskové jednotky s tělem nepoškozený blesk do 14 dní vrátit :-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.