Poradna Canon EOS 700D

Autor: | Vloženo: 05.06.2014 000 15:36 | Témata: Poradna Canon EOS 700D

Canon EOS 700D versus kompakt

Zdravím,mohu mít dotaz,zda se tomuto fotaku vyrovná nějaký kompakt,popřípadě kompakt s vyměnitelným okjektivem?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    6. června 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    To záleží v jakých ohledech, pokud jde o kvalitu, tak kvalitní kompakty s větším snímačem či světelnou optikou jako Panasonic LX7, Sony RX100, Canon G1X se kvalitou vyrovnají a možná i překonají, pokud srovnáváte se zrcadlovkou se základním setovým objektivem. Ovšem k hlavní výhoda zrcadlovky jsou možnosti a hlavně možnost výměny objektivu, a když třeba koupíte k zrcadlovce světelný portrétový objektiv, pak už kompakty nemají šanci. Tedy pokud máte nějaký finanční strop a už do přístroje nechcete dále investovat, může být vhodnější kvalitní kompakt, pokud jste připraven do přístroje dále investovat bude určitě lepší zrcadlovka.

    Ještě lepší volbou mohou být modernější bezzrcadlovky (resp nesprávně označované jako kompakt s výměnnými objektivy, s kompaktem nemají nic společného), jako např Olympus E-PL5, nebo Panasonic G6, které nabízí srovnatelnou (nebo dokonce mírně lepší kvalitu), jsou rychlejší, menší, a v tom druhém případě také poskytují více možností.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.