Poradna Canon EOS M

Autor: Anonym | Vloženo: 07.08.2014 000 22:48 | Témata: Poradna Canon EOS M

Anonym

Video a manual

Je Canon EOS M opravdu vhodný pro natáčení videa? Prošel jsem poměrně hodně videí na youtube, včetně srovnávacích a v cenové kategorii se mi nic jiného nelíbilo víc.

Přesto mě zajímá názor dalších uživatelů a také samozřejmě prodejců, kteří mají možnost vyzkoušet.

Další věc je manuální režim. Vím, že se musí aktivovat v menu a oproti zrcadlovkám, je přizpůsoben hlavně pro dotekový display, ale je opravdu nějaký reálný problém, že je některá z klíčových funkcí hluboko v menu, nebo jiný problémy s rychlostí a ergonomií nastavování manuálního režimu?

Děkuji.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    8. srpna 2014

    Obecně jakákoliv bezzrcadlovka je na natáčení videa mnohem lepší než jakákoliv mechanická zrcadlovka, už z principu. Na druhou stranu v rámci bezzrcadlovek, najdete i lepší video.

    Bohužel jako fotoaparát se první pokus Canonu s bezzrcadlovkou moc nepovedl, zejména kvůli pomalosti a dalším problémům. Co se týče manuálu, tak je to bohužel tak, model míří na absolutní laiky, a není moc vhodný pro nějaké pokročilejší používání. Řada EOS M určitě jednou nahradí všechny zrcadlovky Canon, nicméně aktuálně ještě potřebuje pár let na "dozrání". Tedy EOS M aktuálně určitě nedoporučím.

    Mnohem více bych doporučil např bezzrcadlovku Olympus E-PM2 nebo E-PL5, které mají stejně kvalitní video jako EOS M, a jako fotoaparát jsou pak ve všech ohledech lepší (vyšší rychlost, vyšší kvalita obrazu, atp). Druhý jmenovaný má pak i lepší výbavu a pohodlnější ovládání včetně rychlého přepínání režimu. Pokud by jste chtěl ještě kvalitnější video, tak např Panasonic G6, ale ten už je dražší.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      10. srpna 2014 - Anonymní uživatel

      Tak jsem se díval na výstupy cenově dostupnějšího E-PM2, video je přijatelné (ikdyž se mi více líbí video z EOS M), ale dočetl jsem se dost kritiky na display, který má nádech červené barvy. Dá se s tím něco dělat? Např. úprava barev displaye (nastavením, fólií...)

      Je manuál EOS M s firmware Magic Lantern ergonomičtější?

      Ještě takový, spíše subjektivní a teoretický dotaz "Řada EOS M určitě jednou nahradí všechny zrcadlovky" - Myslíte tedy, že řada M bude pokračovat? M2 je spíše lite verze, nové objektivy se neobjevují (možná si je schovávají pro představení s M3?). 2012 vyšel M, 2013 M2, takže možná právě tento rok vyjde nový model, což s mým rozpočtem znamená jen to, že by poklesla cena současného modelu.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.