Poradna Canon Ixus 115 HS

Autor: | Vloženo: 03.01.2012 000 19:55 | Témata: Poradna Canon Ixus 115 HS

Který z těchto?

Dobrý den, mám v plánu pořídit do rodiny nový foťák. Chtěl bych něco jako Canon IXUS 115 HS ale nemůžu se rozhodnout. Váhám mezi tímto, dále Olympus VR-310, Nikon Coolpix S3100. Nově sem také našel foťáky Sony CyberShot DSC-W570 a Panasonic Lumix DMC-FS16. Nevím ale který vybrat moc se v tom nevyznám. Cena by měla být tak okolo těch 3tis. Foťák budu používat na focení venku, doma, někdy také ve tmě na dovolené atd. Budu rád za každou radu

  • 4. ledna 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    z mého pohledu bych Vám výběr zůžil na Ixus 115 HS ( http://eshop.fotolab.cz... ), nebo Sony W570 ( http://eshop.fotolab.cz... ). Oba dva dosahují lepších výsledků než ostatní jmenované. Rozdíl není až tak zásadní, ale je. Jak už psali ostatní v této kategorii nenajdete fotoaparát výrazně převyšující ty ostatní, ale co se týče Ixusu, tak s ním mám velmi dobré zkušenosti (kvalita zpracování i obrazová kvalita) a co se týče reklamací, tak jsou opravdu ojedinělé.

    Hezký den přeje
    FOTOLAB.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Patrik

      4. ledna 2012 - Patrik

      Děkuji za rady a asi to vyhrál tento Canon i když ten sony taky nevypadá špatně, no přesto si nejspíš pořídím Canon. Sice je o pár stovek dražší ale na tom už nesejde. Ještě jednou děkuji všem za odpovědi. ;)


    • Patrik

      4. ledna 2012 - Patrik

      Ještě jsem našel tento a ten vypadá luxusně podle mě teda :) https://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz...


    • Zeman

      5. ledna 2012 - Zeman

      Test Fuji je třeba na : http://www.digimanie.cz... nebo na : http://www.photographyblog.com... Canon na: http://www.photographyblog.com... Sony W570 na: http://www.photographyblog.com... Můžete přibližně porovnat který by vám vyhovoval víc . Co bych řekl k jednotlivým přístrojům - všichni jsou to zástupci dnes již legendárních řad svých výrobců atˇ IXUS , FinePix F či Cyber-shot . Každý má své kladné stránky a bohužel zápory , posoudit můžete v testech sám

      Fujifilm FinePix F70EXR -
      Moc se my nezdá ten objektiv ale zase má údajně dobrý snímač .
      Škoda že výrobce nepoužil lepší objektiv ale i tak může mít spoustu spokojených uživatelů

      Canon IXUS 115 HS -
      Myslím že to není špatná volba jako většina ixusů Vám i tento rozhodně ostudu neudělá jak po stránce vzhledu tak obrazových výsledků. Spousta starých ixusů slouží svým uživatelům věrně dodnes

      Sony Cyber-shot DSC-W570 -
      Tohle sony na mne působí jako pěkně >>namachrovaná krabička<< :-)) v dobrém slova smyslu - 16,1 megapixelů , Procesor BIONZ , Objektiv Carl Zeiss Vario-Tessar ® s 5x zoom ohniska 25-125mm světelnost F 2.6-6.3 vše ukryto v tenkém těle
      Výrobce se snažil v případě 16 Mpix bohužel až moc... Pokud dáváte přednost sony je to také dobrá nabídka


    • CEWE FOTOLAB

      5. ledna 2012 - Oficiální zástupce obchodu CEWE FOTOLAB

      Dobrý den,

      naprosto souhlasím s tímto názorem. EXR čipy od Fujifilmu jsou snad jedny z nejlepších co se týče dinamického rozsahu a podávají i solidní výsledky co se týče šumu (s ohledem na velikost samozřejmě). Takže i když tento model není v naší nabídce, myslím si, že jde o dobrý výběr.
      U Canonu prostě jen souhlas. A u Sony souhlas s tím, že i já si myslím, že rozlišení je naprosto zbytečně přehnané (ale když jde snížit, tak proč ne).

      Hezký den přeje
      FOTOLAB.cz


    • Patrik

      5. ledna 2012 - Patrik

      Děkuji za rady ale nejspíš pujdu do Canon Ixus 220Hs je to vylepšená 115Hs :) a zase takový rozdíl tam není. Doufám že neprohloupím a vybral sem správně.


    • Anonymní uživatel

      5. ledna 2012 - Anonymní uživatel

      http://www.digimanie.cz...


  • HawkeyCZ

    HawkeyCZ

    3. ledna 2012

    Ixus 115HS vlastním, několik foťáků stejné cenové kategorie jiných značek jsem měl možnost vyzkoušet (Sony, Olympus) a mám pocit, že není na výběr. Vše fotí stejně. Tzn. pokud jste skromný a nezkoumáte zvětšeniny budete spokojen. V opačném případě si z těchto v kategorii do 5000 nevyberete.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Zeman

      3. ledna 2012 - Zeman

      Bohužel to tak vypadá .pokud jste náročnější zkuste se podívat na samsung EX1 to je ale již nad 5000,- https://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz... Test na : http://www.digimanie.cz...


    • Patrik

      4. ledna 2012 - Patrik

      Tak moc narocny nejsem a taky do toho nechci davat tolik penez. Pred tim sem mel nejaky fotak za par korun a rozbil se mi na tom blesk. Proto si chci poridit novy fotak. A rikate ze ten canon je z nich nejrozumnejsi?


    • HawkeyCZ

      4. ledna 2012 - HawkeyCZ

      Já na něm oceňuji hlavně malé rozměry, rychlý start a velmi rychlé sériové snímání (dobré na focení dětí). Občas se mu povede i pěkná fotka.
      Pokud jste byl zatím spokojen s nějakým levným no-name foťákem, tak budete spokojen i s 115HS.


    • Zeman

      4. ledna 2012 - Zeman

      A taky má z uváděných nejlepší světelnost , F2,8 na nejširším ohnisku to se bude hodit v horších světelných podmínkách ! Na druhém konci je jen F5,9 ale to je bohužel v kategorii běžné . Jinak bych souhlasil HawkeyCZ


    • Patrik

      4. ledna 2012 - Patrik

      Jo mimochodem mám ten starý tento http://www.photoextract.com.... A myslíte že toto je dobrá koupě http://www.aaron.cz...?


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.