Poradna Canon PowerShot G1 X

Autor: PepaL | Vloženo: 01.10.2013 000 18:56 | Témata: Poradna Canon PowerShot G1 X

PepaL

PepaL

G1 X a konec roku 2013

Chtěl bych se zeptat, jestli si myslíte, že fotoaparát představený před rokem a půl má dnes stále co nabídnout a nebo je lepší sáhnout po jiném modelu v podobné cenové hladine. Preferuji velikost a objektivy měnit nehodlám, takže tady výhody proti bezzrcadlovce nevidím. Jde mi o kvalitu fotek (ta je vynikající) a o další vlastnosti (rychlost aj.). Nějaké náznaky vydání G2 X zatím asi nejsou?
Díky

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    2. října 2013

    Dobrý den, pokud nechcete bezzrcadlovku, která krom možnosti výměny objektivů má hlavně větší snímač. Doporučím klidně G1x. má o něco větší snímač než normální kompaktní fotoaparát. Ovládání a možnosti nastavení jsou také velice slušné.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • PepaL

      2. října 2013 - PepaL

      Děkuji za odpověď, ale pravděpodobně myslíte standardní řadu profi kompaktů canonu, aktuálně tedy modely G15 či G16 s 1/1,7" snímačem, který je opravdu jen o něco větší, jak normální kompaktní fotoaparát. Canon G1 X má 1,5 " snímač s hustotou srovnatelnou se zrcadovkama. Šlo mi tedy spíše o to, zda neexistuje nějaký lepší fotoaparát se stejnou kvalitou objektivu a úrovné šumu, vzhledem k poměrně delšímu času, který uplynul od uvedení. Jestli by si například současný majitel pořídil dnes něco jiného.


    • Anonymní uživatel

      3. října 2013 - Anonymní uživatel

      Dobrý den, to jsem nemyslel. Jsou na trhu kompakty s možností výměny objektivu. Není to zrcadlovka, protože nemá šachtu a zrcadlo. Ale jsou vybaveny větším snímačem, buď APSC( sony), nebo 4/3(olympus a panasonic). G15 a vyšší model mají standardní malý snímač.
      Tyto fotoaparáty jsou zajímavější hlavně výstupem a možnostmi.
      http://www.megapixel.cz...
      http://www.megapixel.cz...
      http://www.megapixel.cz...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.