Poradna Canon PowerShot G15

Autor: | Vloženo: 08.01.2015 000 09:58 | Témata: Poradna Canon PowerShot G15

Full DH kvalita a velikost takových videí

Dobrý den, jsem úplný laik, chtěla bych se poradit. Máme tento fotoaparát a při natáčení třeba jen krátkého 5-ti minutového videa se nám toto video stahuje velmi dlouho do PC (stahování přes USB) a toto kraťoučké video (necelých 5 minut) má 1,11 GB! Nejde mi na počítači ani přehrát, seká se to, když to chci někam vložit tak se nedočkám a nemluvě o tom, kolik paměti mi zabírá, už mám dvě plné flashky. Jak prosím natáčíte na tomto foťáku videa? Mám tam nějak špatně nastavený formát anebo jde to nějak přepnout na normální video DVD formát?
Anebo existuje nějaký program na kompresi takových videí?
A ještě jeden dotaz, když už jsem v zoufalství hledala dnes na internetu nějakou malou kameru (když foťák je pro tyto případy nepoužitelný) tak jsou všechny dnes již také ve Full HD kvalitě, to znamená, že takové hodinové video vystoupení dětí bude mít přes 12 GB ???
Předem moc děkuji za odpověď,

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. ledna 2015

    Dobrý den, pravděpodobně to bude nastavením. Protože dnes je video ve Full HD a to je opravdu velké rozlišení. Stahování je závislé na rychlosti karty a flash paměti. Pokuk je rychlost pomalá, bude to trvat dlouho. Sekání je způsobeno pravděpodobně nedostatečným výkonem PC, případně malou rychlostí karty, nebo flash paměti pokud to přehráváte přímo zní. Je nutná min 30Mb/s přenosová rychlost pro FHD video. Pokud Vám stačí menší rozlišení snižte ho v nastavení v aparátu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.