Poradna Canon PowerShot S200 HS

Autor: | Vloženo: 07.12.2014 000 23:48 | Témata: Poradna Canon PowerShot S200 HS

Megapixely?

Dobrý den, poprosím Vás o radu. Přemýšlím nad tímto fotoaparátem,jenom mně odrazuje to, že asi jako jediný v nabídce foťáku od canonu má rozlišení 10 megapixelu. Jak duležitý je to parametr pro ostrost a kvalitu fotek?event. doporučíte mi nějaký jiný? chci fotit hlavně děti-které jsou pořád v pohybu.... dekuji za odpověď.

  • David Busek

    David Busek

    8. prosince 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Kdyz jsem si predloni vybiral fotoaparat, vybiral jsem, aby mel co nejvetsi senzor a co nejmene megapixelu. To proto, ze stejne fotim na 6Mpix (vyrezy fotek zpravidla nedelam) a fotak majici 16Mpix foti vetsinou (nepocitam li profizarizeni) horsi fotky, nez tento poloprofifotak pri rozliseni vyrazne nizsim. Dohledejte si clanek "Více megapixelů, lepší fotky? Ne, je to marketingový švindl, varují experti" (odkaz nedavam, aby prispevek prosel bez problemu). Pokud fotite deti a ukazjete to pribuznym,... stejne to pak vetsinou ukazujete na monitoru s rozlisenim 1600x1200 nebo velkem sirokouhlem 1920×1080. (pripadne tabletu s rozlisenim mensim) Vynasobenim zjistite, kolik Mpix BEZ PRIBLZOVANI vidite. Jsou to cca 2Mpix. Pro tisk je vhodne mit neco vic, ale 10Mpix bych se nebal pouzit ani pro format A4. A pro nejake priblizeni na tabletu ci monitoru je to taky v pohode. To jeste vemte v uvahu, ze cim vic Mpix, tim objemnejsi obrazek je a jeho poslani, zazalohovani vyzaduje vic mista, casu. Sam mam predchudce tohoto fotaku (S95, predloni za 7000,- ve vyprodeji) a vsichni obdivuji, jake fotografie jsem i bez blesku schopen i v seru vykouzlit. Hned bych menil. Oproti krabickam i vetsim fotakum tvaricim se jak zrcadlovka v cenove hladine 4-6 tisic z toho jsou super fotky. Jen baterie je zbytecne mala, kupte si druhou (doporucuji z Ciny za 100-150 i s dopravou:-)) A co se tyka pohybu deti, tam je v mistnosti bez blesku problem vzdy. Zrejme i s timhle fotakem. Ale to byste se musel(a) pohybovat v cenove relaci minimalne dvojnasobne, aby s tim problem (temer) nebyl. Deti jsou proste vzdy rychle :-)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • 8. prosince 2014 - Oficiální zástupce obchodu DVF

    Dobrý den,
    rozlišení 10MPX není problém, leda, že plánujete tisknout obrovské formáty fotografií.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.