Poradna Canon PowerShot SX130 IS

Autor: | Vloženo: 22.08.2011 000 12:34 | Témata: Poradna Canon PowerShot SX130 IS

Polarizační filtr

Dobrý den,
při focení,kde převládá zeleň,se mi zkreslují barvy-cesty fialové nebo šedé-místo hnědé,zeleň má také jinou barvu....to vše na režim AUTO.
Byl mi doporučen polarizační filtr.
Dá se koupit na teno typ fotoaparátu?
Děkuji.

  • 22. srpna 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    na tento typ fotoaparátu bohužel nelze nasadit žádné šroubovací filtry. Jistá možnost jak na Váš fotoaparát uchytit filtry by tedy mohl být Cokin systém pro digitální kompakty. Ten si můžete prohlédnout např v tomto letáku: http://www.cokin.co.uk.... Obávám se však, že pořizovací cena této výbavy by se docela blížila pořizovací ceně fotoaparátu samotného.
    Bohužel není v nabídce našeho internetového obchodu, takže pro bližší info, nebo cenu budete muset kontaktovat jiné prodejce.

    V každém případě bych si ovšem nejdříve zkusil pohrát s nastavením vyvážením bílé (White Balance). Myslím si, že tam bude "zakopaný pes".

    S přáním hezkého dne
    FOTOLAB.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Švarcová

      23. srpna 2011 - Švarcová

      Děkuji,ano na jiné režimy nežli na AUTO např.denní světlo,oblačnost(podle situace),vyvážení bílé-docílím reálnějších fotografií.
      Ale na AUTO je to katastrofa.Zvažuji zaslat přístroj na překontrolování,protože nevím,zdali je opravdu možná tak.odchylka v režimu AUTO nebo vrácení přístroje.Vůbec nevím :-(
      Ještě mám prosím dotaz-má na ostrost a kvalit- vliv nastavení rozlišení fotogragie.Mám vždy volit tu největší,kterou přístroj nabízí nebo raději méně.Děkuji.


    • CEWE FOTOLAB

      23. srpna 2011 - Oficiální zástupce obchodu CEWE FOTOLAB

      Automatický režim WB (i jiné automatiky) může být za jistých okolností velmi nepřesný - zejména v situacích kdy je v jednom záběru vice druhů světla (nap. část scény osvícená žárovkou/lampou a část přirozeným světlem, nebo je část záběru ve stínu a část osvícená přímým slunce ... ). V takových situacích je automatika naprosto zmatená a nastavuje někdy zcela bizarní parametry.

      Rozlišení nemá přímý vliv na ostrost a ani na jiné kkvalitativní parametry. Rozlišení má vliv pouze na velikost fotografie - velikost datovou i tiskovou. Takže pokud chcete zobrazit, nebo vytisknout fotografii ve větším měřítku než kterému odpovídá rozlišení, jeví se fotografie jako nekvalitní, rozpixelovaná...

      Co naopak na ostrost a kvalitu obrazu celkově vliv má (a podstatný) je citlivost ISO. U kompaktních fotoaparátů je úbytek kvality rozeznatelný již od citlivostí cca 400. Relativně použitelná je ještě citlivost 800, ale vyžší citlivosti už produkují fotografie které mají obrazovou kvalitu hodně špatně naladěná televize.

      S přáním hezkého dne
      FOTOLAB.cz


    • Švarcová

      23. srpna 2011 - Švarcová

      Dobrý den,děkuji moc za rychlé odpovědi,zkusím si více s fotoaparátem pohrát a přečíst si více o nastavení ISO.
      Velkým plusem je,že u tohoto fotoaparátu se dá hodně věcí nastavit.
      Právě,že jsem dala na kladné hodnocení zákazníků na Heurece,na testy a vždy jsem byla příznivce zn.Canon či Nikon.
      Jen stále zvažuji,zda ho poslat na přehodnocení do firmy Canon.
      Na opravy se dle nové politiky Canon-totiž musí reklam.zboží-posílat do zahraničí-přes servisní středisko v Praze.
      Nebo se s tím smířit a naučit se více s fotoaparátem pracovat.


    • CEWE FOTOLAB

      23. srpna 2011 - Oficiální zástupce obchodu CEWE FOTOLAB

      Fotoaparát je to velmi dobrý, takže si nemyslím, že by jste prohloupila. Jen to chce trochu se zorientovat v různých nastaveních.
      Pokud vím, tak záruční i mimozáruční opravy výrobků Canon stále provádí servis AWH v Praze, ul. Vinohradska 100, www.awh.cz

      Hezký den
      FOTOLAB.cz


    • Švarcová

      23. srpna 2011 - Švarcová

      Právě jsem si hrála s nastavením ISO a opravdu výledky jsou znatelné.Takže si pořídím nějakou šikovnou příručku pro začátečníky :-)
      AWH v Praze je již přostředníkem-vše musí posílat do zahraničí na opravy.Bylo mi to tak opravdu 2x napsáno-přímo od nich.
      Každopádně děkuji moc za skvělé rady.


    • CEWE FOTOLAB

      23. srpna 2011 - Oficiální zástupce obchodu CEWE FOTOLAB

      Rádo se stalo :)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.