Poradna Fujifilm FinePix HS20

Autor: | Vloženo: 18.04.2012 000 18:20 | Témata: Poradna Fujifilm FinePix HS20

Fotografiee

dobrý den , chtěl bych se zeptat na kvalitu fotek po přesunutí z fotoaparátu do počítače. mám ho už 2 týdny , nastavuji tam různé věci aby kvalita fotek byla dobrá ale ono nic , jsem z toho celkem dost sklamán , kvalita fotek odpovídá mému malému kompaktu Nikon. když jsem si pořizoval tento fujifilm byl sem si jist že fotky budou o dost kvalitnější. Ve fotoaparátu jsou kvalitní a zaostřené , ale v počítači.. no děs a hrůza. Neporadil by mi prosím Vás někdo jak třeba nastavit lepší kvalitu abych v počítači měl zaostřené fotky jako ve fotoapátu , a poslal na email třeba příklady fotek z fuji Hs2O co jste nafotili? ( email : [email protected] ) Děkuji moc za odpověď , Erik

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. května 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    nevím, jaké máte zkušenosti s fotografováním. Mnohé nasvědčuje tomu, že chyba nebude v přístroji, ale u jeho majitele. Přešel jste na výkonější fotoaparát, který nabízí lepší možnosti než malý kompakt Nikon, ale vyžaduje víve dovedností a znalostí od svého uživatele.
    Velmi častou chybou která má za zásledek rozmazané snímky je špatné držení přístroje a strhávání (někdy se používá pojem roztřesení) přístroje při vlastní expozici. V zásadě jde o to, že ve snaze zachytit ten správný snímek, stisknete spoušť příliš rychle a tím pohnete celým přístrojem v nekritičtější okamžik, tedy v době expozice. Rozmazání snímku bude o to větší, čím delší byly expoziční čas a ohnisková vzdálenost.
    K potlačení tohoto jevu vám pomůže správné držení přístroje, plynulý stisk spouště a používání krátkých expotičních časů.

    Podrobněji jak na to, se dočtete např. zde:
    http://www.cdmvt.zcu.cz...
    http://www.fotoradce.cz...
    http://www.milujemefotografii.cz...
    http://www.photo-modr.estranky.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    4. května 2012

    Zkušební fotky najdete třeba i zde : http://www.digimanie.cz...
    http://www.photographyblog.com...
    http://www.fotoaparat.cz...
    Foto škola : http://www.digimanie.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.