Poradna Fujifilm FinePix S2950

Autor: | Vloženo: 14.08.2012 000 13:55 | Témata: Poradna Fujifilm FinePix S2950

Výběr foťáku

dobrý den,
marně už nějaký ten pátek přemýšlím o tom, jaký fotoaparát koupit. vůbec se v nich nevyznám a proto potřebuji odpornou pomoc. vybírám si mezi Nikonem coolpix l120, fujifilmem s2950 a benQem gh600. čtu recenze, dívám se na videorecenze a pořád se nemohu rozhodnout,který koupit. prosím, pomozte mi!! vy odborníci se v tom vyznáte a prosím pište, jaké s těmito fotoaparáty máte zkušenosti:-) děkuji

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    15. srpna 2012

    Dobrý den,
    přístroje na které se ptáte jsou si v podstatě hodně podobné. Liší se hlavně v programovém vybavení a možnostech nastavování.

    Nikon Coolpix L120 je automat disponující přednastavenými krativními programy a filtry s minimální možností ručního zásahu do automaticky nastavovaných hodnot expozice a bude Vám vyhovovat v případě, že chcete hlavně fotografovat a nezdržovat se dalším nastavováním přístroje. Automatika vyřeší většinu sitací za Vás, ovšem v nestandarních situacích nebude podávat stoprocentní výkon.

    BenQ GH600 a Finepix S2950 zvládnou to samé, co Nikon Cololpix L120, navíc nabízí i manuální režimy s možností ručního zásahu do expozice. Vyhovují tedy spíše těm, kdo fotí kreativně a chtějí více experimentovat. Samozřejmě díky možnosti ručního nastavování lépe zvlédnou i extrémní podmínky.
    Silnou stránkou BenQ GH 600 je výborné makro, Finepix S2950 nabízí vyrovnaný výkon a jako jediný ze všech tří modelů má i elektronický hledáček. Ten sice nepatří k těm nejlepším, a přestože je poměrně hrubý, v sitaci, kdy na displeji díky přímému osvětlení sluncem není mnoho vidět, je použitelný.

    Několik let jsem používal předchůdce Finepixu S2950, model FInepix S5700 (který je S2950 hodně podobný) a byl jsem s ním spokojený. Za normálních světelných podmínek podával velmi dobrý výkon, od ISO 400 se již projevoval poměrně silný šum, ale u této třídy fotoaparátů to není nic vyjímečného. Právě zde se projevila výhoda ručního nastavování, kdy se dá i automatickému režimu volby ISO stanovit maximální přípustná hranice 400 nebo 800 ISO.

    Sám za sebe bych doporučil Finepix S2950, pro jeho hledáček, nejlepší programové vybavení a nejbohatší možnosti nastavování. Ale ať už si veberete kterýkoliv z výše uvedených modelů, o tom, jak budou vypadat Vaše snímky do značné míry rozhodne i to, do jaké míry se seznámíte s vlastnostmi Vašeho přístroje a dokážete je v praxi využít, jinými slovy jak dobře se naučíte s přístrojem zacházet.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.