Poradna Nikon 1 V1

Autor: | Vloženo: 11.03.2012 000 19:48 | Témata: Poradna Nikon 1 V1

Mate?

Mate niekto tento fotak? rozmyslam o jeho kupe tak by som uvital nejake nazory nan ..dakujem

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    12. března 2012

    Dobrý den,

    měl jsem možnost jej používat jedno odpoledne a musím říct, že jde o velmi zajímavý přístroj.
    Na ovládání je potřeba si trochu zvyknout (u Olympus PEN, nebo Panasonic G mi příjde přehlednější, ale u Sony NEX naopak ještě trochu "nezvyklejší"), ale jinak je orgonomie dobře řešená.
    Dílenské zpracování je na opravdu vysoké úrovni a tak bych se o něj nebál ani při náročnějších podmínkách. Objektivy jsou sice "titěrné" a oproti těm zrcadlovkovým je to trochu nezvyk, ale jinak bez námitek - ostření je rychlé, přesné a tiché. Kvalita optiky je sice průměrná a dovedl bych si představit, že ze snímače V1ky by se toho při lepší optice dalo dostat víc, ale nepochybuji, že portfólio se bude rozrůstat a nějákých světelný pevných skel se také dočkáme.
    Elektronický hledáček je velmi dobře použitelný i pro manuální ostření a displej vypadá taky moc dobře (vysoké rozlišení a dobré pozorovací úhly).
    Funkční výbava je opravdu nadprůměrná a co Nikon slibuje to umí. Rychlost je neuvěřitelná, video je na super úrovni a programy pracující na principu skládání výsledného obrazu z více snímků pracují nad očekávání.
    Vysoké citlivosti zvládá dobře a ISO 1600 bych se nerozpakoval používat poměrně bez omezení. Při vyžších citlivostech lze použít NR, který sice některé detaily potlačí, ale úplné omalovánky z fotek taky nedělá.
    Celkově si o tomto fotoaparátu myslím, že jde o zajímavou alternativu k zrcadlovkám na výborné úrovni, který může uživateli nabídnout mnoho zajímavých funkcí, skvělou kvalitu obrazu i zpracování a rozměry díky kterým je to ideální přístroj na cestování.

    Hezký den přeje
    FOTOLAB.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (6)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.