Poradna Nikon Coolpix L820

Autor: | Vloženo: 15.03.2013 000 20:48 | Témata: Poradna Nikon Coolpix L820

Zoom u noční krajiny

Dnes jsem si koupila L820 a musím říct, že jsem příjemně překvapena, je to opravdu kvalitní foťák. :) Co mě však hodně mrzí je, že u motivu "noční krajina" mi nejde použít zoom až do konce, ale jen po stanovenou mez. Je to daným nastavením nebo je něco špatně konkrétně u mýho foťáku? Miluju focení měsíce v jakýkoli fázi, s předchozím modelem L810 to byly super detailní fotky, s tímhle už ho tak bohužel vyfotit nejde. :(

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    16. března 2013

    Dobrý den,
    optický zoom lze při tomto režimu využít zcela, omezen je pouze zoom digitální. Podobných výsledků jako s digitálním zoomem získáte ořezem ve fotoeditoru a následným zvýšením rozlišení. Oproti optickému zoomu by výrazně klesla kvalita, a zejména v režimu noční krajina by to bylo hodně vidět.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Lucie Maštalířová

    Lucie Maštalířová

    16. března 2013

    Hezký den Leni, chtěla bych se Vás zeptat - který z typů mi doporučíte, jestli L810 nebo L820? Předpokládám že s nimi máte zkušenosti :-)
    Chtěla bych si jeden z nich koupit? ale zatém jsem nenašla moc recenzí na L820. moc díky Lucka

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lenka Holcrová

      16. března 2013 - Lenka Holcrová

      Zdravím, L810 mám od loňského června. Celou dobu jsem s ní byla spokojena, i když při delším focení (například na nějaké akci, kdy jsem fotila fakt hodně) se mi stávalo, že byl foťák rychle zahřátý, sekal se, trvalo delší dobu, než jsem mohla vyfotit další fotku. Taky se mi stávalo to, že při ostření foťák jakoby přejel to místo, které bylo ideální a poté mi zeleně označil naprosto rozostřený obraz. L820 mám teprve od včerejška, při výběru jsem na ni taky hledala nějaké recenze, ale vzhledem k tomu, že je to novinka, tak nikde nic moc není. Ale ačkoli je hodně podobná 810, myslím bude lepší, jde to vidět už při samotném zapnutí, obraz je o hodně kvalitnější. Mrzí mě akorát ten digitální zoom při režimu noční krajiny, ale možná proto, že focení až tak nerozumím, jsem pouze amatér. Budu se muset naučit s ním pracovat. :)


    • Josef B.

      5. dubna 2013 - Josef B.

      Dobrý den, váhám nad koupí chtěl bych se ještě zeptat nad vydrží baterek. Přijde mi to 4xAA dost málo a nerad bych jel někam s igelitkou AA baterií. Děkuji za odpověd. Josef B.


  • Jirka1

    Jirka1

    14. června 2013

    U noční krajiny je blokování digi zoomu asi z důvodu,že foťák nemá ruční ostření a snímek by se nezaostřil.U Canonu jsem musel často doostřovat ručně.
    Na kvalitní 4xAA se udělá velký počet snímků i s videem.Největší žrout je při zoomování a prohlížení fotek.Pokud se stím zachází s rozvahou a zbytečně se s tím nehraje.tak to vydrží při plně nabitých baterkách celý den a postačí jedna náhradní sada,obzvláśt když se přesně neví v jakém stavu baterky jsou.Ikonka sice může ukazovat plný stav a pak to najednou po pár snímcích bez varování zčervená a je konec.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jirka1

      18. června 2013 - Jirka1

      Včera jsem to zkoušel a v úplné tmě,jen za svitu pouličních lamp se dá fotit i filmovat bez zoomu,nebo jen s minimálním.jakmile se zapne zoom,tak už to automat nezaostří.je to taky dáno světelností objektivu.Bez zoomu je 3 a při maximálním 5,8 a proto neprojde tolik světla.Špičkové objektivy, s kterými se dá údajně v pohodě filmovat i fotit ve tmě,začínají kolem 1,5.To ale mají většinou zrcadlovky,ale ty jsou buď úplně bez zoomu a nebo mají jen asi trojnásobný.Proto se používají výměnné objetivy,ale ty jsou daleko dražší než náš foťák a nebo profi monstra za několik set tisíc.Takže musíme být spokojeni s tím co máme a nemůžeme chtít zázraky.
      Jinak L810 má úplně jiný čip,podobně jako P510 a tam zaostřování dělalo trochu větší problémy.Dá se to najít na YOUTUBE a prohlédnout si video.Stačilo rychleji pootočit foťákem při filmování a vše se rozmazalo a trvalo dosti dlouho než se to zaostřilo.
      Však si to může každý prohlédnout sám.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.