Poradna Nikon Coolpix L820

Autor: | Vloženo: 28.01.2014 000 18:27 | Témata: Poradna Nikon Coolpix L820

Který kompakt: Nikon, Olympus, Canon, Fujifilm ...

Dobrý den, hledám nějaký foťák a nemůžu se rozhodnout, kterou značku. Koukala jsem např. na Nikon Coolpix L820, Canon Powershot SX 500 IS nebo Olympus SP-820UZ, ale moc se v tom nevyznám. Mám to pro potřeby rodinných fotek, oslav nebo dovolené. Ráda bych něco v cenové relaci do 6.000,- Kč. A nevím jestli je dobré mít manuální nastavení nebo stačí pro laika automatické a jestli jsou lepší alkalické baterie nebo akumulátor. Jediné co vím, tak snímač CMOS. Budu moc ráda, když mi nějaký doporučíte. Děkuji Vám za odpověď.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    29. ledna 2014

    Dobrý den, doporučil bych se rozhodnout zda budete něco nastavovat či raději přenecháte fotoaparátu. Osobně bych volil variantu manuálního nastavení. Některé předvolby mají možnost nastavit jednu hodnotu a druhou dopočítají. To je dobré. Při fotografování pohybu zjistíte že je snímek rozmazaný tak na prioritu S nastavíte kratší čas a zbytek se automaticky dopočítá.
    Pak bych zvolil sx500, případně SP-820, která má P (programová automatika) ta umožní také nastavit některé hodnoty,.SP-820 má lepší snímač a to CMOS. Umožní tak lepší výstup video záznamu a to FULL HD. Bude mít i o malinko lepší odstup od šumu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.