Poradna Nikon COOLPIX P7700

Autor: | Vloženo: 19.11.2013 000 15:37 | Témata: Poradna Nikon COOLPIX P7700

Jaký fotoaparát ?

Hledám kvalitní fotoaparát, který mě zajistí kvalitní fotografie. Chtěl jsem nejdřív zrcadlovku, protože jsem si myslel, že je lepší měl sem vybraný Canon 600D se základním objektivem. Někdo mi řekl, že se základním objektivem 18-55mm neuděláme kvalitní fotografie př: zvířata, makro. Proto je lepší si pořídit kvalitní kompaktní fotoaparát jako je například Canon Powershot G15 a Nikon P7700. Ptám se tedy jaký kompaktní fotoaparát z těchto dvou je lepší ?

  • Marek Bubník

    Marek Bubník

    19. listopadu 2013

    No, jednak P7700 už není nejnovější kousek, a jednak se jedná stále o kompaktní fotoaparát, byť poměrně kvalitní, s jistou dávkou kompromisů.
    Dotaz je relativně všeobecný, nelze tudíž s jistotou doporučit vhodný přístroj.
    Doporučuji zjistit si více o technických kritériích, nutných k fotografování zamýšleného.
    Jakožto vlastník P7700, mohu jej doporučit jakožto univerzální nástroj.

    Pokud budu fotit zvěř v zoo a následně pak tisknout do velikosti A4, bude výše zmíněný kompakt dostačující. Na např. běžící srnky je kompakt díky sví "rychlosti" obecně nevhodný. Stejně tak makro fotografie. Makro režim P7700 funguje jen v omezených ohniscích a ke všemu jen na širším konci rozsahu objektivu. Takže něco jako 200mm/F2.8 macro objektiv, který nasadíte na zrcadlovku, se nekoná. S tím je potřeba počítat.

    Nechci se zde příliš rozepisovat. Další info, nebo vzorové fotografie prosím řešme po mailu. Děkuji.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Karel

      19. listopadu 2013 - Karel

      Váš mail bohužel neznám jinak o fotografiich bych se rád dozvěděl více a o celkovém hodnocení. Je hodně znát, vadí při focení hodně, že Nikon Coolpix P7700 nemá hledáček ? využíváte výklopný display - myšleno při fotografování z nízkých pozic. :) Doted mám Canon Powershot A530 a chtěl bych něco lepšího. Do zrcadlovky bych nechtěl investovat 25 tisíc za makro objektivy a všechno další příslušenství jenom abych udělal dobrou kvalitu. Proto si myslím, že do 14 tisíc se dá sehnat kompakt se kterým se dají vyfotit skvělé snímky.


    • Marek Bubník

      19. listopadu 2013 - Marek Bubník

      Napište mi na marek.bubnik(závin)fotokomora.cz :)


  • Tomáš Beránek

    Tomáš Beránek

    19. listopadu 2013

    Zrcadlovka vs. profi kompakt je otázka zejména použití fotoaparátu a snesitelné míry kompromisu. Osobně ho mám na takové focení, kam se mi se zrcadlovkou tahat nechce a díky kvalitní automatice i na focení pro moji přítelkyni. Výhodou kompaktu jsou prostě kompaktní rozměry. P7700 kreslí opravdu hezky (možná lépe než některé levné zrcadlovky).
    Na obyč. makro fotky P7700 obecně stačí, na focení rychlejších zvířat ve volné přírodě - zejména savců a ptáků - je lehce pomalejší. Tam se zrcadlo s teleobjektivem opravdu vyplatí. Na focení motýlů, makra rostlin, broučků apod. je naprosto dostačující (samozřejmě se zrcadlovkou s makro objektivem zvládnete více) a krásně kreslí. Na vícedení focení v přírodě tak nemusíte tahat brašnu s vícero objektivy.

    Rozhodnutí mezi Canonem a Nikonem je složité, u mě vyhrál P7700 pro větší rozsah ohnisek s ještě přijatelnou světelností a výklopný display. G15 má lehce lepší světelnost, je neznatelně rychlejší a makro zvládá už od 1 cm oproti 2 cm u Nikonu (je otázka, zda budete fotit makro 1 cm). Absence hledáčku mi nevadí - zejména vzhledem ke kvalitě pokrytí, která ani u špičkových kompaktů není nejlepší a pro focení v trávě bych musel rýt bradou v zemi. Nový Nikon P7800, jenž se bude prodávat souběžně s P7700, má místo kolečka rychlé volby elektronický hledáček. Opět je to rozhodnutí silně individuální a ani v jednom případě neuděláte chybu.

    Výborné srovnání Vámi uvažovaných fotoaparátů, které dopadlo víceméně nerozhodně, je zde: http://www.dpreview.com...

    Na závěr snad už jen pokud se Vám nelíbí originální Nikon pouzdro a budete chtít nosit P7700 s popruhem, je nutné hledat brašnu spíše na videokameru, ale třeba u Škody v Praze nebyl problém kompakt do několika brašen strčit a vybrat si tu, která mi nejvíce vyhovovala.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.