Poradna Nikon D5100

Autor: | Vloženo: 21.01.2014 000 00:35 | Témata: Poradna Nikon D5100

Srovnání Nikon D 5100 Vs D 3300

Má cenu investovat do novinky (D 3300) které bývají většinou drahé a po uvedení na trh během chvíle jejich cena padá? Kdy bude 3300 v prodeji. Jaký objektiv v setu pořídit na focení převážně rodiny, portrétu, krajiny. Nic rychlého ani makro. Je dobré objektiv pořídit v provedení VR?? Popřípadě využiji rozdíl v provedení VR a VR II ??? Je na oba modely kompatibilní blesk SB 400?? Jaký má cca SB 400 dosah při focení třeba divadelních představení, kdy je osvětleno pouze jeviště a v hledišti tma?? Předem děkuji za odpověď.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    24. ledna 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, kdy bude v prodeji je spíše na [email protected]
    Zda má cenu investovat nebo ne, musíte zvážit sám. Pokud máte pocit, že nevyužijete funkce, které fotoaparát nabízí zvolte D5100. Osobně bych tak udělal. Příjde mi zajímavější, pro mě více využitelná výbava. Kompatibilní je s bleskem SB400. Ale volil bych silnější a s možností otočit s hlavou blesku pro lepší modelování světla. Dosah bude tak větší. Dosah se počítá
    směrné číslo / clonové číslo. ( dosah blesku v metrech´= GN/ f )
    Objektiv bych zvolil základní a to 18-105. Pak nějaké pevné ohnisko, případně zoom. To uvidíte co Vám schází. Sabilizace VRII je účinnější o jedno EV než VR.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.