Poradna Nikon D5100

Autor: Anonym | Vloženo: 08.05.2014 000 09:33 | Témata: Poradna Nikon D5100

Anonym

Zrcadlovka versus kompakt

Zdravím, vybíráme foťák, původní požadavek byl do 8 tis. Kč, GPS (partnerův požadavek)na běžné rodinné focení, hory, děti, příroda...nejdřív jsme měli vybraný Nikon P520 . Vyrazila jsem do obchodu a tam mi doporučili Nikon P330 s dobrou světelností...Doma jsme pátrali dál na netu a objevili Olympus XZ-2 a Nikon P7800. u Olympusu se nám zdá malý zoo 4x, ale světelnost opět super. U daného Nikonu jsem se v recenzích dočetla, že je lepší pořídit menší zrcadlovku. Od GPS jsme mezitím upustili...tak jsem koukali dál a narazili na Nikon D3200 a D 5100...podotýkám, že jsme se zrcadlovkou nikdy předtím nefotili..teď v podstatě vybíráme mezi uvedenými zrcadlovkami a olympusem...Tak se ptám, co vybrat? Nebo spíš, kam bychom se dostali s cenou u zrcadlovky se vhodným objektivem pro naše focení a který by to měl být? Děkuji Hezký den Lucie P.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. května 2014

    Souhlas s Megapixel.cz

    Je to o tom co upřednostníte, pokud chcete malý kompaktní foťák, ale kvalitní s větším snímačem a dobrou světelností, pak bych vybíral mezi Olympus XZ-2, Nikon P330, Canon S120 nebo Panasonic LX7, ze kterých je asi nelepší poslední jmenovaný. Můžete také zvážit Panasonic LF1, který taktéž nabízí nadstandardní kvalitu, ale navíc nabídne větší zoom.

    Pokud chcete "menší" zrcadlovku, tak pak asi ne klasickou mechanickou zrcadlovku (jako je D3200 či D5100), ale spíše modernější bezzrcadlovky, které dosahují stejné kvality, ale jsou menší, rychlejší a mají kvalitnější video. Např Olympus E-PM2 s výbornou kvalitou, nebo s lepší výbavou pak E-PL5. Pokud chcete ušetřit tak můžete i starší E-PL3, ale má již trochu horší kvalitu obrazu, ale je za velmi dobrou cenu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.