Poradna Nikon D5100

Autor: | Vloženo: 21.01.2015 000 12:22 | Témata: Poradna Nikon D5100

Ukládání

Dobrý den.Potřebuji poradit ohledně ukládáni fotek Nikon D5100.Při vymázání určitého počtu foto,se nová foto neukládají postupně,ale v místě vymazaných foto.Jde v menu nastavit aby se foto ukládala v pořadí jak byla focena.V manuálu to nemůžu najít.Děkuji

  • genesis

    genesis

    21. ledna 2015

    Krásný den,

    Fotografie dostávají generované názvy, jejichž součástí je počítadlo používající 4pozice. Pokud hodnota počítadla přesáhne 9999, je počítadlo resetováno a fotky jsou ukládány do adresáře obsahující počítadlo na 3pozice a začínající od 100 tedy dalším bude 101 ... tolik defaultní nastavení. Obě počítadla lze zresetovat.

    Vedle tohoto chování jsou fotografie označovány časem vzniku a to jak v EXIF informacích tak jako datum vytvoření souboru. Řazením podle tohoto datumu se lze vyhnout mnoha potížím. Je však třeba ohlídat, že software, které použijete pro kopírování fotek do počítače, nezmění toto datum. Osobně používám Picasu a nemám s tím problém. Nicméně jsou aplikace, které umí názvy souborů fotografií měnit už ve chvíli stahování z karty (fotoaparátu).

    Primárně doporučuju z několika důvodů kartu v aparátu po každém focení zpracovat a soubory na ní smazat. Výsledné fotografie pak uložit na bezpečnější úložiště (disk, DVD,...) a kartu mít připravenou čistou pro další příležitost.

    Snad Vám moje odpověď pomohla.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Jan Pavlíček

      22. ledna 2015 - Jan Pavlíček

      Díky rada byla užitečná, dnes jsem to v menu nastavil.
      S pozdravem J.P.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.