Poradna Nikon D5100

Autor: Anonym | Vloženo: 18.05.2011 000 17:00 | Témata: Poradna Nikon D5100

Anonym

Odpověď pro Radka

Odpovídám na některé dotazy z jeho recenze.
- Slim verze filtrů bude v pohodě.
- Aby blesk nedělal stíny je nutné oddělat sluneční clonu! Mám také objektiv 18-105 a bez clony při jakémkoliv ohnisku stíny nejsou, zatímco se slun. clonou samozřejmě ano.
- Pro správné a rychlé ostření ve špatných svět. podmínkách je nutné mít zapnutou funkci pomocného světla (menu uživ.funkcí-autofokus-vestavěné pom.světlo AF) a použít příslušný režim autofokusu dle návodu v PDF na CD str. 158 (ve všech to totiž nefunguje)
- "Opožděné blesknutí" se projevuje v tom případě, pokud je vybrán režim pro redukci červených očí (nejdřív zasvítí pomocné světlo a pak následuje teprve samotný záblesk - viz návod str. 52)
- Při ostření u videa je nutné opět přihlédnout k režimu autofokusu včetně zvolení správného zaostřovacího bodu. K tomu je také nutné brát v úvahu hloubku ostrosti vzhledem k ohniskové vzdálenosti a nastavené cloně objektivu. Ale to jsou základní fotografické znalosti. U kompaktů je toto víceméně jedno, hloubka ostrosti je u nich díky použitému malému snímacímu čipu velká, zatímco u zrcadlovky je na toto nutné "dávat pozor". Více to zde rozepisovat nejde, takže kde bude chyba, zjistíš případně po nastudovaní tohoto článku: http://www.fotografovani.cz...
- Histogram jde zobrazit v menu prohlížení fotek i v okamžitém náhledu po expozici snímku (návod str.124).

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.