Poradna Nikon D5200

Autor: | Vloženo: 10.01.2015 000 13:02 | Témata: Poradna Nikon D5200

Jak nastavit číslování souborů?

Zdravím, nenašla jsem u D5200 možnost nastavení číslování souborů. Když vyfotím nějaké fotky a pak je znovu smažu, číslování jde znovu od jedničky. Jak ho nastavit, aby i po smazání souborů pokračovalo v číselné řadě? Díky za pomoc.

  • Michal Ingr

    Michal Ingr

    11. ledna 2015

    Manuál strana 162:
    Tlačítko Menu ➜ menu uživatelských funkcí ➜ d4: Pořadí čísel souborů
    Při pořízení snímku vytvoří fotoaparát název pro nový soubor přičtením číslice „1“ k číslu posledního souboru. Tato položka určuje, jestli číslování souborů pokračuje od posledního použitého čísla při vytvoření nové složky, naformátování paměťové karty nebo vložení nové paměťové karty do fotoaparátu.

    Zapnuto
    Číslování souborů pokračuje po vytvoření nové složky, naformátování paměťové karty nebo vložení nové paměťové karty do fotoaparátu od naposled použitého čísla souboru, resp. od nejvyššího čísla souboru v aktuální složce (podle toho, které z obou čísel je vyšší). Pokud je snímek pořízen v okamžiku, kdy aktuální složka obsahuje snímek s číslem 9999, vytvoří se automaticky nová složka a číslování souborů začíná znovu od čísla 0001.

    Vypnuto
    Při vytvoření nové složky, naformátování paměťové karty nebo vložení nové paměťové karty do fotoaparátu je číslování souborů resetováno na hodnotu 0001. Pamatujte si, že pokud je snímek pořízen v okamžiku, kdy aktuální složka obsahuje 999 snímků, vytvoří se automaticky nová složka.

    Reset
    Reset číslování souborů při použití možnosti Zapnuto na 0001 a vytvoření nové složky při pořízení dalšího snímku.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.