Poradna Nikon D5200

Autor: | Vloženo: 17.03.2016 000 09:22 | Témata: Poradna Nikon D5200

Videa na youtube

Dobrý den, omlouvám se za dotaz, který možná úplně nesouvisí s tímto fotoaparátem, ale rád bych se zeptal odborníků. Chtěl bych natáčet videa na youtube a jsem úplný začátečník. Mohli byste mi prosím poradit, jaky přístroj bych měl spíše volit? V poslední době jsou hodně populární zrdcadlovky na natáčení videí, ale nevyznám se v objektivech a bál bych se (ani se mi nechce) řešit jaký objektiv použít a navíc mě příjde, že jsou zbytečně drahé. Dále mě napadly kompakty, ale nevím, jestli jsou schopný poskytnout správnou ostrost videa a min. 60fps. A dále přemýšlím o digitální videokameře u kterých nemusím kupovat žádné objektivy, ale nevyznám se v nich a rád bych u nich očekával funkce, jako jsou stabilzace obrazu, dotykový výklopný display na kterým si označím body na automatické ostření ( a aby to ostření nebylo hlasité). Zkrátka chtěl bych Vás poprosit, jestli by jste mi neporadily, jaký stroj bych měl volit, když bych ho převážně používal k natáčení videí (ne fotky) a chtěl bych vlastnosti v poměru cena/výkon jako jsou : optický zoom min. 10x, stabilizace obrazu ( ne nutná), výklopný display, autofocus (aby se zaměřil na objekt a pozadí by bylo třeba trochu rozmazané), skvělou kvalitu videí a co nejlepší rozlišení s co nejvíce snímky za sekundu ( zpomalené záběry). Vím, že toho chci hodně, ale byl bych rád, kdyby jste mi sdělili Váš názor. Přeji pěkný den

  • Jirka

    Jirka

    27. března 2016

    Pokud chcete hlavně točit video se zvukem a navíc aby to mělo otočný a dotykový displej tak se raději podívejte na videokamery.
    Jestli trváte na zrcadlovce tak by se spíš hodil Canon 100D,ten má dotykac ale nemá výklopný displej.Ten má např. Canon 700D a vyšší řady a k tomu objektiv s označením STM.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (6)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.