Poradna Nikon D7000

Autor: Anonym | Vloženo: 25.06.2012 000 22:23 | Témata: Poradna Nikon D7000

Anonym

Na Ostravu?

ve fotografování jsem naprostý začátečník, jednou se mi dokonce stalo, že jsem fotil celej výlet do Prahy a na konci jsem zjistil, že ve foťáku nemám film. Mám rád adrenalinový sporty, hlavně UC a vylezu prakticky kamkoli (různý starý věže, opustěný baráky, atd.). Po prázdninách začínám studovat v Ostravě, která mě těmahle objektama fakt fascinuje. Chci se naučit je fotit ... a pořádně. Nebudu mít problém s pochopením, jak na to a myslím, že základy zvládnu rychle. Moje otázka tedy zní: Jaký foťák na focení starých omšelých plorozpadlých budov možná až postapokalyptického ražení, ze všech možných úhlů a za venkovních světelných podmínek? Vážně uvažuju nad Nikonem D7000 ... dobrá volba? nebo něco jinýho?

  • Zbořil Rostislav

    Zbořil Rostislav

    25. června 2012

    Na lození je dost těžkej to by byl lepší Foťák typu PEN u nikonu je to J1 od 11ti tis Kč. Bylo by dobré si ho na takovou akci vyzkoušet.V okolí Jeseníku bych půjčil ale asi tady není.... co fotit...omšelého :-)
    Pokud by jsi ale fotil za deště je to super volba - je vodopádům odolný-vyzkoušeno a dešti odolný viz pár videí na youtube.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      25. června 2012 - Anonymní uživatel

      no ... pokud se i s batohem a objektivama vlezu do 4-5 kg, tak to není problém ... To s tím deštěm jste mě fakt, ale FAKT POTĚŠIL !!!
      DÍÍÍÍK!!!


    • Anonymní uživatel

      26. června 2012 - Anonymní uživatel

      no potom ještě přemýšlím nad Canon EOS 600/650D


    • Zbořil Rostislav

      26. června 2012 - Zbořil Rostislav

      K firmě Cannon jen toto: http://www.zive.cz... I když se to EOS řady netýká tak firmy jako takové jo.


    • Pepa

      26. června 2012 - Pepa

      Co má společného problém s tiskárnou s foťákama ?
      Pokud budu hledat tak najdu dost stížností přímo i na foťáky nikon ,
      obě značky si nemaj co vyčítat .


    • Anonymní uživatel

      26. června 2012 - Anonymní uživatel

      no ... bohužel musím souhlasit s Pepou ... z vlastních zkušeností vím, že tohle se nevztahuje jen na Canon, popřípadě Nikon... kamarádovi něco podobnýho udělala tiskárna HP, kde je to ale mnohem očividnější ... cartrige totiž obsahují, i když to zní jako totální nesmysl, čip, který vám po přesně daném počtu odstříknutí zablokuje tisk s touto náplní, i když v ní zbývá třeba 15% barvy. Je to bohužel známý jev, který vám taky znemožní doplnit si obsah doma. A repas na to udělat nejde. Tohle se pak opravdu dá brát jako úmyslný kurvítko.
      Chci tím říct, že tohle je všude. Canon i přesto platí za dobrou značku, stejně jako Microsoft po údajně krutě promyšleném marketingovém tahu s údajne úmyslně dojebanýma Vistama ...


    • Zbořil Rostislav

      26. června 2012 - Zbořil Rostislav

      To co píšete o tiskových hlavách není kurvítko, ale systém který používají všichni. V manuálu je jasně popsáno jak používat náplně a doplňování zakazují kvůli možnosti poškození. Nic takového není to co dělá cannon u svých nejen tiskáren.
      Pán Pepa asi neviděl zmíněný dokument... jinak by věděl že se to netýká jen tiskáren.


    • Anonymní uživatel

      26. června 2012 - Anonymní uživatel

      ano ... kvůli možnosti poškození náplně, kterou stejně nepoužiju ... to samé jako apple a další výrobci po něm s nevyjmutelnýma bateriama atd donekonečna ... tnamená to odnést stroj do autorizovaného servisu ... peníze ... stejně jako s tiskárnami canon ... nemyslíte že jde o jeden a ten samý záměr? pokud by to tedy u canonu záměr byl? ... canon se k tomu pokud vím nevyjádřil ...


    • Anonymní uživatel

      26. června 2012 - Anonymní uživatel

      je třeba se zamyslet, proč to je, jak to funguje a jestli to řeší to, co je předkládáno zákazníkovi jako problém, nebo jestli to řeší problém výrobce, který zákzníkovi už předkládán není ...


    • Zbořil Rostislav

      28. června 2012 - Zbořil Rostislav

      Nechtěl jsem zastánce cannonu naštvat, ale jen jsem chtěl naznačit obezřetnost , a dodal že lepších zrcadlovek se to nejspíš netýká.
      Všichni víme už jistě že nejen Cannon to tak dělá a nejen u tiskáren.
      P.S. Cannon se vyjádřil přesným popisem chyby a tím je přehřátí trysky z důvodu malého množství inkoustu.. A na dotaz jak je možné že sepřehřála i když byl dostatek-nová inkoustu neodpověděl :-)
      Zrcadlovku si klidně kupte Cannon,ale D7000 byla ještě tuším minulý měsíc KRÁLEM v dynamyckém rozsahu ! O 1,7 EV více než D700 !


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.