Poradna Nikon D7100

Autor: | Vloženo: 07.12.2014 000 20:19 | Témata: Poradna Nikon D7100

Olympus Stylus -1 nebo Nikon D 3300, D 7100

Dobrý den, vlastním Olympus Stylus - 1 a stále nejsem spokojen s kvalitou fotek, zejména při použití blesku. Uvažuji stále více o zrcadlovce Nikon D 3300 a nebo přejít na vyšší řadu D 7100, zatím s objektivem 18 - 105. Co by jste mi poradili. Děkuji za odpověď.

  • 8. prosince 2014 - Oficiální zástupce obchodu DVF

    Dobrý den,
    Stylus-1 se nedá srovbnávat se zrcadlovkou a D3300 se nedá srovnávat s D7100. Pokud chcete vynikající kvalitu, tak si pořiďte D7100, ale je nutno počítat s investicí do kvalitních objektivů a ve Vašem případě i do kvalitního externího blesku.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. prosince 2014

    Stylus 1 a zrcadlovky jsou dvě různé kategorie. Stylus-1 dostanete vše v jednom, ale je to stále blíže kompaktům, i když patří k těm lepším, zejména tedy dostanete větší snímač s kvalitnějšími výstupy (ve srovnání s kompakty), kvalitní UZ objektiv s konstantní světelností, makro, výborné možnosti videa, atp. A tedy není potřeba dalších investic (krom blesku). U zrcadlovek pak dostanete znatelně lepší kvalitu fotek (ale horší video), a lepší možnosti rozšíření, ovšem za cenu že budete investovat do dalších objektivů, které pokryjí možnosti Styluse-1. Záleží co vám více vyhovuje.

    Co se týče D3300 a D7100, tak co do kvality fotek jsou plně srovnatelné, ale D7100 nabízí lepší výbavu a hlavně rychlejší ostření (D3300 je docela pomalá a na akční focení není moc vhodná, v nižší kategorii bych spíše zvážil rychlejší Canon 700D).

    Co se týče objektivu tak 18-105mm (6x zoom) je docela špatně použitelný rozsah (na druhou stranu je proto i levný), na focení vzdálených objektů je to málo, a na standardní rozsah zase zbytečné. Spíše bych zde doporučil šáhnout minimálně po UZ (10x zoom), nebo raději volit kombinaci standard zoom (3x) + teleobjektiv.

    Co se týče blesku, tak pokud používáte interní blesk, tak s výsledkem nebudete nikdy spokojen, bez ohledu na to jakou zrcadlovku budete mít. Pokud chcete dobré fotky s bleskem, tak jedině koupit výkonný externí systémový blesk s výklopnou hlavou.

    Také bych místo mechanických zrcadlovek dnes už zvážil modernější bezzrcadlovky (Olympus, Sony nebo Panasonic), které je již ve všech ohledech překonávají (z vašeho pohledu zejména v rychlosti a přesnosti ostření a rychlosti reakcí).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.