Poradna Nikon D7100

Autor: | Vloženo: 19.09.2016 000 13:25 | Témata: Poradna Nikon D7100

Nikon 7100 vs Canon 60D

Přeji hezký den. Omlouvám se, že jsem Canoňák a dotazuji se na položce Nikon, ale zvažuji přechod z Canonu na Nikon a zamlouvá se mi tento přístroj Nikon 7100. Dotazuji se, zda je Nikon 7100 srovnatelný nebo lepší oproti Canonu 60D, nechtěl bych totiž jít s kvalitou snímku níže nebo zůstat na stejné úrovni. Když už změna, tak jedině k lepšímu, proto se dotazuji. Děkuji za odpověď.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    19. září 2016

    Dobrý den, abych byl naprosto upřímný. Nečekal bych v tomto nějaký výrazný posun ani vpřed, ani vzad. Zkrátka APS-C zrcadlvoka kolem 20Mpx. Pokud chcete skutečnou změnu k lepšímu pak přejděte na fullframe D750 nebo 6D nebo peníze investujte do dobrého objektivu. To bych viděl jako mnohem lepší cestu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Pavel

      19. září 2016 - Pavel

      Moc děkuji za upřímnou odpověď. V duchu jsem si to myslel, a tak nějak se ztotožňuji s vaším názorem ohledně skel. Po FF pokukuji, ale přeci jen je to cenové někde jinde, byl jsem rád, že jsem si mohl dovolit Canon 60D (tehdy ještě za necelých 30 tis. i s objektivem). Z recenzí to vypadalo, jako že tento Nikon 7100 je top a pro mě posun k lepšímu. Ale co je až moc chváleno, působí podezřele, a proto jsem rád i za negativní zkušenosti uživatelů a odborníků. Ještě jednou moc děkuji :-)


    • Anonymní uživatel

      19. září 2016 - Anonymní uživatel

      Dobrý den Pavle,

      nemáte zač. I já jsem na EOS 60D fotil. Skvělý foťák a byl semnou poměrně dlouho. Poté na 7D, což mi nepřišlo jako výrazná změna (až na ergonomii a ostření, jinak mají stejný snímač) a nyní EOS 6D. Ten posun na fullframe je skvělý, rozhodně Vám to také doporučuji. To už bude na světě i 6D Mk II :)

      Hezký den

      Václav Křížek


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.