Poradna Nikon D90

Autor: | Vloženo: 06.08.2013 000 19:01 | Témata: Poradna Nikon D90

D90 nebo D5100??

Jsem začátečník a doteď jsem fotil pouze na kompakt, ale teď si chci koupit nějakou zrcadlovku. Jeden člověk, který se vyzná ve fotografování mi doporučil Nikon D90, protože narozdíl od D5100 má větší a kovové tělo a také se na něj dají použít i starší objektivy. Ale má pouze 5ti minutovou délku a nižší kvalitu videa. Nevím jak moc velká nevýhoda je plastové tělo, protože jsem se zrcadlovkou nikdy nefotil. Ani nevím, který má lepší kvalitu fotografií, ale myslím si že 5ti minutové video je hodně málo.
Nemůžu se proto rozhodnout , který z nich si vybrat, potřebuju spíš něco pro začátečníky.
Předem děkuji za radu.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    7. srpna 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, D90 je vyšší řada těla a umožňuje právě díky hřídeli ostřit se staršími objektivy. Má také lepší ovládání protože většina ovládacích prvků je na těle v podobě tlačítka nebo roleru. Tělo je větší a robusnější. U videa je pět minut až až. Hlavně D90 neostří při videu. Má pouze anglické menu.
    D5100 je novější,ale nižší kategorie těla. Není takový komfort v ovládání a některé funkce jsou na jednom tlačítku pohromadě. Ale má výklopné LCD, ostří při videu, má české menu a nový snímač o proti D90. Osobně vlastním D90 a jediné co mě limituje je menší odstup od šumu. je to přeci jen starší tělo, ale ISO1200-1600 se dá ještě docela použít.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.