Poradna Nikon D90

Autor: | Vloženo: 24.08.2011 000 13:11 | Témata: Poradna Nikon D90

Nikon D5100 nebo D90

Ahoj chtěl bych se zeptat, který je podle Vás lepší a na vaše zkušenosti s nimi děkuji.

  • 24. srpna 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    nikon D5100 je lépe vybaven (rozlišení, ISO citlivost, video ...), je novější, má české menu, výklopný displej ...
    Nikon D90 je oproti tomu z kategorie zrcadlovek, které se vyznačují vyžší odolností konstrukce (s hořčíkovou kostrou), která je utěsněná proti vlhku a prachu a také je masivnější - což je ve výsledku dobré i co se týče komfortu držení a ovládání. K pohodlnější obsluze patří i horní stavový displej. D90má i jasnější hledáček (pentaprismatický oproti zrcadlovému u D5100), nebo zaostřovací motor v těle - pohání autofokus i u objektivů, které nejsou ostřícím motorkem vybaveny a na D5100 by tudíž AF nefungoval.
    Ve zkratce se dá říct, že jsou to oba vynikající fotoaparáty. D5100 je lépe vybaven co se týče elktroniky a softwaru, ale je potřeba brát na zřetel, že konstrukce koresponduje s amaterkým zaměřením fotoaparátu.
    D90 je vyžší kategorie s lepšími konstrukčními vlastnostmi, ergonomií ovládání, ale již překonanou výbavou - nicméně perfektní poměr cena/výkon, životnost. Pokud hodláte častěji využívat video, je potřeba počítat s tím, že D90 je jednou z prvních zrcadlovek která uměla video natáčet a tím pádem není na takové úrovni.

    S přáním hezkého dne
    FOTOLAB.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Zezu

      25. srpna 2011 - Zezu

      A když vemu porovnání D5100 + 18-55mm a nebo D90 + 18-105mm tak jaký set by podle Vás byl lepší. Mě se více líbí D90 jen mě trochu mrzí že nemá žádné scánické režimy, že se musí vše donastavovat manuálně popř dělat až na PC v grafickém editoru a o video mi nejde. Pokud bych zvolil D5100 tak vazne jen kvuli těm režimům, kterých má spousty. Myslíte že je to pádný důvod pro to koupit D5100 i když s horším seťákem, protože na D5100 + 18-105mm bohužel nemám finance :(


    • CEWE FOTOLAB

      25. srpna 2011 - Oficiální zástupce obchodu CEWE FOTOLAB

      Osobně si myslím, že pokud se budete chtít fotografování věnovat a zdokonalovat se v něm, po čase stejně SCN režimy používat přestanete a sám si nastavíte to co bude v danou chvíli, pro Váš fotografický záměr nejvhodnější. Navíc, i D90 má plně automatické scénické režimy.
      Mezi objektivy není až tak propastný rozdíl v optické kvalitě, takže největší rozdíl je v konstrukční vyspělosti a rozsahu.
      Podle mého názoru by D90 + 18-105mm (http://eshop.fotolab.cz... dobrá investice.

      Hezký den
      FOTOLAB.cz


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.