Poradna Nikon Z6 II

Autor: Jan Rychtařík | Vloženo: 11.09.2022 000 20:09 | Témata: Poradna Nikon Z6 II

Jan Rychtařík

FTZ II adaptér nebo pouze FTZ

Dobrý den. Vlastním zrcadlovku Nikon D7200 a mám tedy k němu i příslušné objektivy. Budu si pořizovat druhý Nikon, tentokrát Z6 ll. Chci se zeptat, abych mohl používat objektivy z prvního typu i u Z6 ll, který typ adaptéru mám zvolit, popř. jaký je mezi těmito dvěma typy rozdíl. (adaptér FTZ - adaptér FTZ ll). Předem děkuji za vaši odpověď.

  • FOTOLAB.cz

    FOTOLAB.cz

    12. září 2022 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    adaptér FTZ II (oproti první verzi FTZ) nabízí větší prostor pro prsty při focení na výšku a díky absenci „brady“ neomezuje použití FN tlačítek kolem bajonetu. První verze FTZ byla ze spodní strany opatřena závitem, druhá generace již nikoliv.

    Co se týče objektivů od D7200, ty budou díky adaptéru s tělem Z 6II kompatibilní. Pokud jste ale na DX modelu D7200 využíval výhradně DX objektivy, pak i na Z 6II budou pracovat opět v DX módu (budou využívat jen středovou část full-frame snímače Z 6II, tedy jen polovinu, o velikosti APS-C). Jinými slovy přijdete o plný potenciál Full-frame snímače, včetně rozlišení.

    Na full-frame modelech doporučujeme používat full-frame objektivy, které dokážou takto velkému snímači fotit bez omezení (u originálních Nikonů jsou bez zkratky DX)

    Více o této problematice https://www.fotolab.cz...

    S pozdravem,
    Tým FOTOLAB

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Jan Rychtařík

      13. září 2022 - Jan Rychtařík

      děkuji.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.