Poradna Olympus PEN E-PL5

Autor: | Vloženo: 03.09.2014 000 10:02 | Témata: Poradna Olympus PEN E-PL5

E-PL5 vs Nikon D3100 vs Canon 1200D

Dobrý den, rozhoduji se o koupi menšího fotoaparátu, finální trojice je v nadpise, každopádně zatím vyhrává tento kompakt s výměnným objektivem od Olympusu, oproti zrcadlovkám od konkurence. Hlavně díky rychlé reakci na spoušt, autofocusu a dobrému 35 bodovému ostření. Ale pořád mi někdo radí, že Olympus ne, že to jsou sračky. Nevěřím tomu, alespoň né u tohoto modelu. Rád bych fotil portréty krajinu, prostě ten základ, dalo by se říct.

Našel by se někdo s dobrou radou?
Děkuji.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    3. září 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Z uvedených je zcela určitě nejlepší Olympus E-PL5. Nabízí nejlepší obrazovou kvalitu (méně šumu, větší dynamický rozsah a barevná hloubka), má podstatně rychlejší a přesnější ostření, má rychlejší reakce, má podstatně kvalitnější video, má zabudovanou obrazovou stabilizaci, je lehčí a má kompaktnější rozměry, výklopný a dobře použitelný displa, atp. Zkrátka po všech stránkách je lepší modernější bezzrcadlovka E-PL5, než prakticky jakákoliv mechanický zrcadlovka. Pokud někdo tvrdí že jsou špatné, tak to bude někdo kdo je v životě nedržel v ruce.

    Výhodou Nikonu a Canonu je spíše širší výběr objektivů.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Filip

      3. září 2014 - Filip

      A kdyby jste ho mohl srovnat s Canonem 600D?

      Právě, mluvíte mi z hlavy, i jsem si ho zkoušel, a ta rychlost PL5 je úžasná. Ale nedůvěra, kámen úrazu.


    • Anonymní uživatel

      3. září 2014 - Anonymní uživatel

      Srovnání s Canonem 600D dopadne prakticky úplně stejně, E-PL5 je stále ve všech ohledech lepší. Canon 600D je starší ale vyšší model, ve srovnání s 1200D je o něco rychlejší a má výklopný display (ale na focení prakticky nepoužitelný), a má horší video. Nicméně ve srovnání s E-PL5 je stále ve všech ohledech horší.

      E-PL5 se určitě nebojte, je velmi dobrý. Stejně tak se nebojte obecně bezzrcadlovek, je to jasný trend, a je jen otázkou času kdy nahradí a úplně vytlačí zastaralejší mechanické zrcadlovk.


    • Filip

      6. září 2014 - Filip

      Tak to jsem netušil, co jsem koukal na parametry, tak cca by vycházela lépe 600D. ale neměl jsem ho v ruce, tak nevím jak jse to s rychlostí oproti E-PL5. Každopádně mi padl do okna hned, a bez přemýšlení bylo více méně rozhodnuto, jen ta nedůvěra kolem, mě stála zkoumání procházení recenzí atd.

      Sice nemá hledáček, který při focení na slunci, opravdu hodně pomáhá, ale časem se to dá dokoupit. Určitě, bude těžší sehnat doplnky pro Olympus, než třeba pro Canon a Nikon, přesněji doplňky k objektivům, jako jsou filtry například. Ale i to se dá sehnat, jen se musí více hledat.

      Děkuji moc, příští týden objednávám :o)

      Hezký den.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.