Poradna Olympus PEN E-PL6

Autor: | Vloženo: 18.04.2016 000 09:34 | Témata: Poradna Olympus PEN E-PL6

Epl6 a funční tlačítka

Dobrý den, moc prosím o radu, učím se s tímto foťákem fotit a řeším několik problémů, které mi tam nejdou nastavit, nevím jestli dělám něco špatně nebo je to chyba firmware...
1)Především se mi jedná o funkční tlačítka na kruhovém voliči, které jsou v návodu zobrazeny jako šipečky nahoru, dolů, doprava a doleva. V návodu je uvedeno, že by měly jít nastavit funkce na všechna tlačítka do všech směrů, mě však jde navolit pouze jiná funkce na tlačítko blesku a výběru počtu pořízených snímků, tj. vpravo a dolů, obě tyto funkce mi však vyhovují, tak bych ráda navolila jinou funkce na tlačítko nahoru a vlevo, to mi však nejde. Nevím prosím někdo co s tím?
2) Dále nevím, kde mám hledat tlačítko L-Fn, pokud jsem to pochopila správně, tak je na některých objektivech?
3)a poslední problém, který zatím nemám vyřešený je zobrazení hodnot na displeji po zmáčknutí tlačítka info. V Menu jsem povolila vše co šlo a přesto se mi po zmáčkutí Info zobrazí (názvy píši z návodu) Pouze snímek a Zjednodušené zobrazení. Celkové zobrazení s histogramem všemi daty se mi nepodařilo zobrazit.
Pokud máte s ním nějakou zkušenost, prosím o radu. Moc děkuji. Martina

  • Jirka

    Jirka

    8. května 2016

    Dobrý den,pokud nemůžete nalézt tlačítko Fn na těle aparátu tak si klikněte na foto aparátu, zapněte 3D animaci, otočte si aparát displejem k sobě a hledej šmudlo.
    Na žádném objektivu není tlačítko Fn, jsou tam jen posuvná tlačítka pro přepínání funkcí. Jen na některých kompaktech s pevným objektivem jdou některá tlačítka programovat.
    Nejlepší bude si pozorně prostudovat návod obsluhy.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • J. Vich

    J. Vich

    8. května 2016

    Chtelo by se to naucit poradne cist (otazku tazatele) a predevsim vedet neco o tom, na co odpovidam, pane Jirko (a nepsat nemysly o necem, co jste nemel v ruce a videl jen na obrazku).

    V bodu 2) MartinaV uvazuje spravne a hleda neco, co tam nema - v navodu zminovane tlacitko L-Fn se skutecne nachazi na objektivech a na leve strane ho ma vetsina Pro objektivu M.Zuiko (12-40, 7-14, atd.). Takze spravne Martino - L-Fn byste na E-PL6 se standardnimi setovymi skly hledala marne.

    S bodem 1) neporadim, E-PL6 uz nemam, ale pripadlo mi praktictejsi pouzivat sipky k posunu ostriciho bodu. K otazce 3) je potreba povolit to, co chcete, v sekci LV-Info, melo by to byt v sekci D detailnich nastaveni (sekce "Info Nast."), ale Olympus to ma trochu chaoticky razene. Jakmile ale najdete tuto sekci, jste u cile.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Jirka

    Jirka

    15. května 2016

    Pane Vichu opět se mýlíte, snad jako vždy.Zase si hrajete na guru a nic konkrétního jste neporadil a mám E-PL3 tak zase napíši, na rozdíl od vás, od věci. Máte palec dolů

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • J. Vich

      15. května 2016 - J. Vich

      Co konkretniho jsem nenapsal? Vymyslite si nesmysly, pravdu mela v bodu 1) tazatalka. Mate E-PL3 (a zcela urcite jste nikdy zadny objektiv s Fn tlacitkem nemel v ruce, takze si myslite, ze neexistuje), ale vyjadrujete se k E-PL6 a jeste spatne. Doslova pisete "Na žádném objektivu není tlačítko Fn, jsou tam jen posuvná tlačítka pro přepínání funkcí." - coz je 100% nepravda:

      https://www.camerastuffreview.com...

      http://www.mujolympus.cz...

      Toto jsou ta "na zadnem objektivu neni tlacitko Fn"?? Tak se na sebou konecne uz zamyslete, prestante tu "radit" nesmysly a neberte si do ust cloveka, ktery narozdil od Vas vi, o cem mluvi. A narozdil od Vasich z prstu vycucanych vymyslu jsem uzivatelce spravne zodpovedel dostaz k L-Fn a nasmeroval ji k reseni v bodu 3), zatimco Vy tu opet jen lzete a napadate, misto abyste se za sve suverenne prezentovane neznalosti a omyly omluvil a doplnil si fotografickou praxi i vzdelani.


    • J. Vich

      16. května 2016 - J. Vich

      A posledni doplneneni, protoze vic uz na Vas mrhat casem nebudu - c"... a mám E-PL3 tak zase napíši, na rozdíl od vás, od věci."
      Krome toho, ze pisete, protoze uzivatelka ma E-PL6, neberete v potaz (ackoliv uz to tu vicekrat zaznelo), ze jsem nekolik mesicu pouzival jako zalozni tela E-PL5 i E-PL6, testoval jsem E-M5 a pres rok pouzivam E-M10, coz je nasobne vic, nez Vy se stoletou E-PL3, informacemi vyctenymi z 3D obrazku (a jeste nepochopenymi) a perlami typu "na foceni ve stinu bude asi potreba svetelnejsi objektiv". Skoda, ze tu mate skryty profil a ctenari si nemohou tuto sbirku perel rozkliknout a precist jednu po druhe ... ale i tak, kdo Vase pomylene a diletantske vyplody, preznetovane zde jako rady a odpovedi, uz nekdy zachytil, je uz stejne preskakuje. S odpovedi se nemusite namahat, uz ji nebudu ani cist a kdybyste tu tazatelce neradil (jako obvykle) nepravdive, nereagoval bych ani predtim.


  • Jirka

    Jirka

    18. května 2016

    Pane Vichu máte pravdu. Nedomyslel jsem že, pokud si někdo koupí zastaralou E-PL6, tak si bude dokupovat objektivy Pro, zaa desítky tisíc, u kterých se u některých vyskytuje tlačítko L-FN. Uvažoval jsem o běžných objektivech různých výrobců pro Micro 4 3,v lidových cenách.
    Nenapadlo mě že se tady bude vytahovat někdo, kdo měl dražší zařízení vypůjčené na odzkoušení.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.