Poradna Olympus PEN E-PL6

Autor: | Vloženo: 02.11.2016 000 23:10 | Témata: Poradna Olympus PEN E-PL6

Možnost druhého objektivu (parametry,cena)

  • J. Vich

    J. Vich

    7. listopadu 2016

    To zalezi predevsim na tom, k jakym ucelum druhy objektiv chcete.

    1. pokud chcete jen "zvetsit dosah", tak osvedcena a dobra volba je opticky prekvapive slusny M. Zuiko Digital ED 40-150mm f/4-5,6 R:

    https://objektivy.heureka.cz...

    2. pokud chcetee kvaltinejsi vystup a lepe vyuzit potencial snimace, pak nektere z pevnych skel. To, ktere doporucuje p. Krizek v odpovedi vyse (45/1.8), je velmi dobre, ale nesplnuje, co tam zaroven dodava. Ano, je pravda, ze pevna padesatka je zaklad serioznejsiho fotografovani, protoze ma perspektivu odpovidajici zaostrene casti videni lidskeho oka, nicmene nevzal v potaz, ze format snimace, ktery pouziva Olympus (a Panasonic), ma crop faktor 2 a tudiz 45 mm se chova jako 90 mm. Abyste dostal na E-PL6 toho univerzalniho, oblibeneho ohniska 50 mm, musite pouzit nektery z techto obkejtivu:

    OLYMPUS 25MM F/2,8
    https://objektivy.heureka.cz...

    M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm f/1.8
    https://objektivy.heureka.cz...

    PANASONIC LUMIX DG 25MM F/1,7
    https://objektivy.heureka.cz...

    Ten prvni uvadim pouze pro uplnost, pri dane cene a svetelnosti jsou to vyhozene penize, lze koupit lepe a za cca stejne, navic i opticky a rychlosti zaostava za ostatnimi dvema a neoslnil prilis ani v dobe sveho uvedeni na trh, kdy nemel tolik konkurence.

    Olympus 25/1.8 je dobry, ale neprimerene drahy objektiv, jehoz koupe navic pri existenci toho posledniho ani nema smysl, protoze je skoro jednou tak drahy nez opticky stejne dobry (ne-li lepsi) Panasonic DG 25/1.7, ktery bych Vam v pripade uvahach o pevnem skle pro E-PL6 doporucil jako volbu c.1 jak z hlediska opticke kvality, tak z hlediska cenoveho. Prestoze je nejlevnejsi z techto tri, je nejlepsi.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.