Poradna Olympus SP-810UZ

Autor: | Vloženo: 16.05.2012 000 17:34 | Témata: Poradna Olympus SP-810UZ

Jaký foťák

Dobrý den, chci si koupit fotoaparát, ale pořád nevím jaký, mam favority. Nikon coolpix L120 , Benq gh 600, Olympus SP-620UZ, Olympus SZ-30, NIKON Coolpix L810 a Olympus SP-810UZ . Chci fotit hlavně portréty, sport, přírodu.. Takový univerzální bych potřeboval. Předem díky za odpověď a radu.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    17. května 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den
    Mám zkušenost z uvedených foťáků pouze s Olympus SP-810UZ. Takže k jiným se nemohu vyjadřovat, popíši tedy pouze své důvody pro 810 a poznatky s jejím focením
    1) Olympus jsem volil proto, že je to můj třetí foťák této značky. Což svědčí o tom, že s Olympusy jsem spokojen. Jejich optika i zpracování je na vysoké úrovni. Rozmýšlel jsem mezi starší 620 a novější 810. Foťák nekupuji tak často, tak jsem raději volil modernější a výkonnější 810.
    2) Velikost a váha 810 ji předurčuje i jako foťák pro náhodné focení - tedy v přírodě, když neplánuji fotit, ale něco se namane. Vhodný je samozřejmě i na plánované focení.
    3) Poznatky pro focení portrétů, sportu a přírody:
    Portrét: 810 nemá připojení na ext. blesk. Tím je omezeno focení v interiéru. Vlastní blesk je však dostatečný. Známka 2
    Sport: Speciální režim na sport (řídí si mj. ostření na pohybující se předmět). Lze nastavit různé rychlosti sérií snímků. Známka 1
    Příroda (tu fotím nejvíce): Velký zoom dovoluje fotit i na velkou vzdálenost, snímky jsou přesto výborné. Má opt. i el. stabilizaci obrazu, při focení na méně než 14 Mpix je k dispozici i bezztrátový el. zoom (snímá naplno střed, okraj snímače se nepoužije). Focení na dálku dávám 1. Makro je dostatečné, ale občas fotí dřív než doostří. Známka 1-.
    Celkový dojem: S 810 jsem spokojen. Jen mi trochu chybí průhledový hledáček a asi 2x se kousl (po vyndání baterky zase fungoval). Ještě jednu vítku vůči 810 mám - zapínání tlačítkem není zrovna ideální při vyndavání z pouzdra. Ale dá se na to zvyknout. Klidně bych si jej koupil znovu, takže doporučuji.
    Pokud bude nějaká doplňující otázka, rád zodpovím.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.