Poradna Panasonic Lumix DMC-FZ200

Autor: | Vloženo: 07.11.2015 000 17:48 | Témata: Poradna Panasonic Lumix DMC-FZ200

Výber fotoaparátu

Dobrý den, hledám vhodný fotoaparát na focení a natáčení videa, rodiny- dětí, no a hlavně syna na jeho častých závodech v karaté, tedy v halách. Děkuji za odpověď.

  • FOTOLAB.cz

    FOTOLAB.cz

    7. listopadu 2015

    Dobrý den,

    pokud hledáte mezi cenově dostupnými kompakty / ulrazoomy, pak pro tyto účely lze fotoaparát Panasonic FZ200 ( https://www.fotolab.cz... ) jen a jen doporučit.

    Díky velkému rozsahu zoomu je fotoaparát vhodný nejen pro cestování do přírody a jiné běžné focení, ale díky plně manuálním a poloautomatickým režimům a také velmi příjemné konstantní světelnosti f/2.8 v celém (!) rozsahu objektivu i pro focení v prostorných sportovních halách. Co se týče videa, i to je na velmi dobré úrovni - je progresivní, zpomalené videosekvence jsou zvládnuté nadprůměrně, zvuk je stereo.

    Dalšími příjemnými bonusy tohoto přístroje jsou např. soubory RAW, velmi rozumné rozlišení (12Mpx) a tím nízký šum, velice nízká vinětace, rychlé ostření, nebo vysoká výdrž baterie (cca 540 sn.)

    S pozdravem,
    Tým Eshop FOTOLAB.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vašek

      7. listopadu 2015 - Vašek

      Děkuji. No a když tento fotoaparát srovnám s novějším Panasonic Lumix DMC-FZ300 ?
      Je lepší si připlatit za novinku? Chtěl bych, abych mohl fotit v hale rychle fotky za sebou, aby foťák stíhal rychle zaostřit a vyfotit.
      Děkuji. Vašek


    • FOTOLAB.cz

      9. listopadu 2015 - FOTOLAB.cz

      Dobrý den,

      Panasonic FZ200 je velmi dobrý fotoaparát pro focení v halách. Oproti konkurenčním ultrazoomovým přístrojům je nejen výrazně světelnější, ale i výrazně rychlejší a pro tyto účely by Vám měl proto plně dostačovat.
      Přesto, modelu FZ300 ( https://www.fotolab.cz... ) přibylo hned několik výrazných vychytávek - ostření pomocí technologie Depth From Defocus, která napodobuje princip fázového ostření, větší hledáček s vyšším rozlišením, oční senzor, dotykový displej, focus peaking, dvojnásobný počet ostřicích bodů, Wi-Fi, bulb režim, kvalitnější stabilizace obrazu a podpora 4K videosekvencí. Pokud tedy chcete mít při focení a natáčení videa naprostý komfort, pak ano, připlatit se určitě vyplatí. Panasonic FZ300 je navíc odolný i vůči rozmarům počasí...
      Jediné, s čím je potřeba počítat, je nižší výkonnost baterie (380 sn.) a mít s sebou raději jednu rezervní.

      S pozdravem,
      Tým Eshop FOTOLAB.cz


    • Vašek

      9. listopadu 2015 - Vašek

      Děkuji mockrát. S pozdravem. Vašek


    • Vašek

      12. listopadu 2015 - Vašek

      Dobrý večer ještě jednou, Pořád se nemohu rozhodnout který fotoaparát by byl lepší. Mysíte, že vystačí FZ200, nebo si radši připlatit za FZ300? No a když FZ300, oplatí se připlatit za FZ1000?

      Nebo radši úplně jiný jiné značký?
      Děkuji ještě jednou. Vašek


    • FOTOLAB.cz

      13. listopadu 2015 - FOTOLAB.cz

      Dobrý den,

      Panasonic FZ300 je něco mezi modely FZ200 a FZ1000, je tedy celkově více komfortní, ale také za cca dvojnásobek ceny. Panasonic FZ1000 má již podstatně větší snímač, čímž nabídne lepší obrazovou kvalitu. Je ale potřeba počítat s menším zoomem a tak trochu i s horší světelností na delších ohniscích.

      Přesto, co se tedy týče focení v halách, Panasonic FZ200 je stále skvělá volba a není důvod Vám jej pro tyto účely nedoporučit. Poslouží výborně.

      S pozdravem,
      Tým Eshop FOTOLAB.cz


    • Vašek

      13. listopadu 2015 - Vašek

      Děkuji.V


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. listopadu 2015

    Dobrý den,
    myslím, že zrovna model FZ200 od Panasonicu je výborná volba. Jednak má velký rozsah ohnisek, které využijete i v těch halách a po celém rozsahu je světelnost f2,8, takže nebudete muset tak bojovat se ztrátou světla při přiblížení. Ideální pro vaše záměry a využití přístroje.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.