Poradna Panasonic Lumix DMC-FZ200

Autor: | Vloženo: 25.06.2017 000 11:26 | Témata: Poradna Panasonic Lumix DMC-FZ200

Panasonic DMC-FZ28 vs Panasonic DMC-FZ200

Dobrý den, už delší dobu se dívám po fz200.Rád bych se zeptal, mám nyní fz28 a jsem s ním velmi spokojený jen už je starší a třeba malinko zadrhává páčka zoomu.Mám jej cca od roku 2010.Rád bych nový fotoaparát ale fz28 již neseženu a tak přemýšlím o dmc-fz200.Ta konstantní světelnost je příjemná i když u fz28 mě to neomezuje.Velký zoom používám jen venku a tam je většinou světla dost.Zajímá mě kvalita foografií , ostrost , rychlost ostření.Všechny tyto jmenované položky jsou u mého starého fotoaparátu pro mě výborné.Nerad bych si prostě pohoršil.Potom ještě velmi se mi líbí uspořádání a možnosti nastavení menu u Panasonicu a nechci přecházet na něco jiného.Mě osobně třeba Canon nevyhovuje.Měl jsem S10is byl fajn, ale to menu se mi nelíbilo a byl těžký jestli si dobře vzpomínám.Taky ez zoom u Panasonicu je bezva věc.Zkrátka značku měnit nechci.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    26. června 2017

    Dobrý den,

    u FZ200 už je to jiná liga. Přeci jen, ten posun je v letech znát. Fotoaparát ostří rychleji a na větší zoom je výstup oproti minulosti velmi kvalitní. Pokud jste již zvyklí na značku, nevidím v FZ200 nějaký problém.

    Děkuji

    Václav Křížek
    MEGAPIXEL

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Petr

      27. června 2017 - Petr

      Děkuji za odpověď.To si uvědomuji že pokrok jde často kupředu v různých funkcích a vylepšeních.Rychlost ostření je u fz28 příkladně rychlé, ten fotoaparát ostří rychleji a líp než moje zrcadlovka.Vím že fz200 má výborné video i když to je zrovna něco co beru u fotoaparátu jen velmi okrajově.Načetl jsem si že čipy jsou prakticky stejné velikosti jen fz200 má cmos a o 17% větší hustotu pixelů , fz28 ccd a tím pádem ne tak rychlé snímkování. Jde mi spíše o názor uživatelů kteří už přešli na fz200.Ono stejně se asi dříve nebo později nevyhnu nějaké modernizaci .Zrovna mám náladu udělat si radost ale mám obavy ze zklamání.Poslední dobou co jsem "modernizoval" byl spíše krok zpět .Nějak mám na to smůlu proto ty obavy.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.