Poradna Panasonic Lumix DMC-FZ48

Autor: Vlastousek | Vloženo: 14.10.2012 000 21:43 | Témata: Poradna Panasonic Lumix DMC-FZ48

Vlastousek

Vlastousek

Rychlost a velikost karty, rozlišení fotografií

Dobrý den mám dotaz. Jakou kartu doporučujete koupit jakou class 4, 8 nebo nevím možná i 10(aby zvládala full HD video) a jaká kapacita je nejvýhodnější cena kolem 500kč.. 8 nebo 16GB.. možná radši 2 x 8GB a kolik tak zabírá fotka na max. rozlišení a doporučujete snížit toto rozlišení na třeba 8 Mpix, aby fotky byly lepší? nebo jaký vliv má to když nefotím na max. rozlišení.. nepotřebuji zbytečně fotky 4MB a 3000*4000 bodů, aby když to pak někam nahraji a zvětším tak musel rolovat půl dne.. díky a omlouvám se za tolik dotazů v jednom..

  • rakem

    rakem

    15. října 2012

    Tak já mám osobně 16GB 10class, bohužel nevím jak jsou na tom jiné třídy, ale někdy si říkám, že 16GB je pro mě moc. Pokud byste fotil na maximum, tak fotky mají většinou kolem 5-6Mb s výjimkou panoramy (ta má třeba 22Mb)-a proč fotit na takové rozlišení, tak třeba pokud budete chtít fotku tisknout na větší rozměr papíru (plakát), ale nejvíce jej využijete např. při výběru (ořezu) ze samotné fotografie, při kterém u menšího rozsahu MP byste ztrácel hodně detailů-dělalo by to tzv. kostičky. Většina grafických softwarů posléze umí fotku zkomprimovat, takže tady problém ve velikosti nevdím.

    Co se týče ceny do 500kč, tak se určitě vejdete: tady je moje: http://www.alfacomp.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vlastousek

      15. října 2012 - Vlastousek

      nakonec jsem pořídil tuto: http://www.softcom.cz... ale teď se dívám poruchovost 2,1% a třeba tato: http://www.softcom.cz... má jen 1,5% aneb ať žije značková vrs. neznačková.. prý mají 14,8Gb tzn 6MB fotka takže cca přes 2000 fotek.. což ujde :D ještě může mně někdo doporučit nějakou brašnu taky do 500 max. aby měla místo popř. na další kartu akumulátor a hadřík.. díky moc


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.