Poradna Panasonic Lumix DMC-LX7

Autor: | Vloženo: 01.08.2014 000 23:51 | Témata: Poradna Panasonic Lumix DMC-LX7

Sony alpha A500 nebo Panasonic LX-7?

Prosím o doporučení, který z techto dvou fotoaparátů popř. jiných bych měl vybírat. Výhody nevýhody atd. Tyto dva jsou moji favorité. Děkuji za odpověď.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    2. srpna 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Jsou to přístroje zcela jiné kategorie. LX7 je špičkový kompakt. A500 je zastaralá zrcadlovka s výměnnými objektivy. Kvalitou je sice A500 stále o něco lepší, ale je velmi zastaralá a nemá budoucnost (Sony již mechanické zrcadlovky několik let nevyrábí).

    Pokud chcete kvalitní kompakt, tak LX7 je výbornou volbou. Pokud chcete kvalitnější systémový fotoaparát s výměnnými objektivy, tak dnes asi nejlepší volbou v této cenové kategorii je Olympus E-PL5

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Adam Š.

      3. srpna 2014 - Adam Š.

      A pokud bych chtěl něco lepnějšího než je E-PL5 byla by to dle vaší rady E-PL3? Mě bylo řečeno v prodejně že je lepší mít větší průměr čočky(nevim co je na tom pravdy) a lepší je výměnný objektiv.. Moje cennová kategorie je 8 000 nejlépe, ale pokud by to bylo do 10 000 asi bych to ještě zvládnul, kdyby byl rozdíl kvality markantnější. LX7 se mi líbí, (nemá výmenný objektiv to mi nevadí) a taková to zrcadlovka leica je asi dobrá volba ne? Co se týče A500 to je také zrcadlovka? Jsem amatér moc tomu nerozumím :D Ale docela se mi líbí a to i s wifi atd, NFC a takové ty dotykové obrazovky.. Kdyby jste mi poradil o čem bych moohl ještě uvažovat napisu par hlavnich bodu co bych rad.

      Wifi, NFC, interní blesk, dotyková obr., spíše malý než velký (nechci se s tim tahat :D) do 8 - 10 tis. samsung NX2000, panas. LX7, sony Alpha 5000,.. Kdyztak ještě napovezte..

      Děkuji :-)


    • Adam Š.

      3. srpna 2014 - Adam Š.

      jinak jsem se asi spletl Myslel sem sony Alpha 5000, ne A500 :-) Pardon :D


    • Adam Š.

      3. srpna 2014 - Adam Š.

      popr nějaký foťák do 7 tis.. Zledám ještě jeden pro Známého


    • Anonymní uživatel

      4. srpna 2014 - Anonymní uživatel

      E-PL3 bych nedoporučil, už je hodně zastaralá a méně kvalitní. Pokud chcete něco levnějšího spíše bych doporučil E-PM2, je stejně kvalitní a rychlá jako E-PL5, ale má jen horší výbavu (resp nemá výklopný display a má méně tlačítek).

      Podle průměru čočky, toho moc nezjistíte, je to jen jeden z mnoha aspektů. Ale asi spíše mysleli velikost snímače, ta je poměrně důležitá, nicméně ani tak to není jediná podstatná věc, jde o souhru více parametrů, ať už velikost a kvalita snímače, světelnost a kvalita optiky, kvalita zpracování, rychlost a přesnost ostření, atp.

      Výměnné objektivy jsou jednoznačně výhoda, umožní mnohem širší použití a vyšší kvalitu. Na druhou stranu to ale znamená další investice. Prostě každé řešení má své pro i proti.


      LX7 není zrcadlovka, ale kompakt. Na druhou stranu je špičkové kvality a v určitých ohledech může i předčít zrcadlovky.

      A500 je už zastaralá zrcadlovky a nelze ji doporučit.


      Naopak A5000 (resp Alpha ILCE-5000) je moderní bezzrcadlovka a určitě ji můžu doporučit. Lze ji zařadit asi někde modely Olympus E-PM2 (ten je trochu méně vybavený) a E-PL5 (ten je zase o trochu lepší).

      Wifi a NFC jsou hezké věci na hraní, v praxi ale trochu zbytečné. Dotyková obrazovka je vhodná pro výběr bodu ostření, ale jinak ovládání je opět méně praktické.
      Interní blesk je buď součástí přístroje, nebo je dodán v balení zdarma malý externí blesk. Bohužel ani v jednom případě není tento malý blesk pro nějaké vážnější focení použitelný, a záběry spíše dokáže pokazit. Pokud focení s bleskem je lepší koupit externí systémový blesk.

      Co se týče konkrétních modelů:
      LX7 rozhodně můžu doporučit, pokud chcete kompakt vynikající kvality bez žádných dodatečných investic.
      Alpha 5000 určitě můžu doporučit, jde o velmi kvalitní bezzrcadlovku
      NX2000 naopak nedoporučím, především z důvodů horší kvality a pomalejších reakcí
      Dále určitě doporučím zmíněné E-PM2 a E-PL5, opět velmi kvalitní bezzrcadlovky, navíc z uvedených s nejrychlejšími reakcemi.


    • Adam Š.

      4. srpna 2014 - Adam Š.

      A můžete mi poradit zrcadlovku v tého cennové kategorii? cca do 8 tis?


    • Adam Š.

      4. srpna 2014 - Adam Š.

      Ještě mě napadla jedna možnost. Nějaká alternativa k LX7? Levnější podobná?


    • Anonymní uživatel

      5. srpna 2014 - Anonymní uživatel

      do 8tis jen Olympus E-PM2. Teoreticky také Canon 1100D, ale ten je výrazně horší.

      Levnější srovnatelná alternativa k LX7 také není, resp srovnatelný je např Sony RX100, ale ten stojí podobně resp mírně více. Levnější a o něco horší (ale stále se řadí k výborným kompaktům) je např Olympus ZX-2, případně Canon S110


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.