Poradna Pentax K-50

Autor: Anonym | Vloženo: 19.04.2014 000 14:18 | Témata: Poradna Pentax K-50

Anonym

Dotaz je jednoduchý , zda si koupit nikon 5100 nebo 5200 nebo pentax K50

Jsem začátečník a rozhodnuty ani po přečtení tuny recenzi nejsem. Chci něco čím mohu hlavně fotit a ne natáčet videa. A fotky převážně rodinné . Díky moc za odpověd

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    21. dubna 2014

    Dobrý den, toto je složité. Musíte vědět co je pro Vás zajímavější a kam se třeba chcete v budoucnu ubírat.
    Každý z těchto modelů nabídne dobré zázemí.
    Ale řekl bych, že Pentax má trochu zajímavější parametry.
    Zde bych ocenil:
    možnost většího ISO, stabilizace v těle a tím nemusíte řešit zda máte stabilizované sklo či ne. Je utěsněný pro možnost fotografovat i v dešti, má větší hledáček s větším záběrem, je rychlejší a má rychlejší časy závěrky.
    D5200: má menší šum na vyšším ISO, možnost připojit MIC, větší celkové rozlišení snímače, o něco lepší obrazový výstup, dynamický rozsah a barevná hloubka je také o chlup lepší, má více ostřících bodů. Lze vybírat ze stabilizovaných a nestabilizovaných obj.(rozdíl v ceně)
    Ale není nijak utěsněná. Bylo by dobré je vidět a vyzkoušet si je. Co Vám taky bude vyhovovat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      21. dubna 2014 - Anonymní uživatel

      Moc vám děkuji za odpověd. A ještě malá doplňující otázka a to k čemu by jste doporučil Pentax K50 a nebo K30, k čemu Nikon 5100 či 5200( tam hodně uzivatelu píse ze velké rozlišení je na ... Ze pak člověk musí hodně investovat do objektivu). A dnes mi byly spíše nabízeny bez zrcadlovky (panasonic,canon) ze jsou lehčí a člověk se nemusí tolik starat a ze fotí taky někdy i lépe.... Jaky je Váš pohled na využívání jednotlivych výrobku do 15000kč.

      Ještě jednou moc díky


    • Anonymní uživatel

      22. dubna 2014 - Anonymní uživatel

      Dobrý den,
      rozlišení:
      bohužel už není doba fotoaparátů s 5MPx snímačem, který produkoval perfektní fotografie. Dnes je to honba za rozlišením, které je občas opravdu vysoké. Ale záleží také na dalších faktorech. Nedá se říci, že je to na nic. Ano potřebujete dobrá skla. Ale ty se za tu dobu také změnili a pohnuli se dost dopředu. Dnes jsou to objektivy např.3. generace s lepší rozlišovací schopností, lepším os třením atd.(např i 18-55 STM, není to jen u drahých skel) Není tedy úplně pravda, že potřebujete objektivy za 30tis.
      Bezzrcadlovky:
      Ano jsou lehčí, kolikrát i jednodušší na ovládání a fotografují opravdu dobře. Dnes jsou i dobře vybaveny a to včetně možností objektivů. Mají i lepší vlastnosti ohledně videa.
      Zde záleží co chcete. Rozhodně neuděláte chybu ani s jedním přístrojem. Tedy z kategorie bezzrcadlovky, nebo zrcadlovky.

      Doporučení daného modelu na xxxx, asi nelze.
      Každý přístroj toho zvládne hodně. Záleží co za parametry je pro Vaše užití zajímavější. Pentax je utěsněný na déšť a nemusíte se bát fotografovat za těchto podmínek, v kterých by jste se třeba vyskytl častokrát. Ale neznamená to, že za deště s neutěsněným Nikonem nelze fotografovat. Jen si člověk musí dávat pozor, nebo koupit externí příslušenství pro občasné použití.
      Je to i v jiných parametrech, LCD, ovládání, ohniska objektivů, dálkové ovld.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.