Poradna Pentax K-50

Autor: | Vloženo: 03.02.2016 000 03:02 | Témata: Poradna Pentax K-50

PENTAX K-50 versus Olympus PEN lite E- PL5

Dobrý den,
rozhoduji se co pořídit. PL5ku bych koupil v setu s obj. 14-42 IIR +40-150 R, Pentax K-50ku se zákl. obj. 18-55 DAL WR. Jaký je rozdíl ve výstupu- hlavně dynamický rozsah, barevnost a také noční snímky. Nejvíc fotím krajinu, noční snímky, koncerty,děti, reportáže.

Děkuji za odpovědi.

  • RASK

    RASK

    6. března 2016

    Ktorýkoľvek výkonný kompakt slúži fotografovi ako záložný prístroj. Výkonný kompakt by mal byť každý deň, na každej ceste, vždy v taške a pripravený chytiť príležitosť. Vami opísané akcie a práce sa asi dajú plánovať. Zrkadlovka K-50 je na naplánovanú prácu účinnejšia. Konkrétne porovnávacie snímky je najlepšie vyhľadať na internete.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jirka

      28. března 2016 - Jirka

      RASKu, jak fungují u digitální zrcadlovky objektivy z analogových aparátů? Funguje ostření, nebo se musí všechno dělat ručně?


    • RASK_

      30. března 2016 - RASK_

      Toto je problém zvaný "KOMPATIBILITA". Je nutné ju overiť u každého modelu zvlášť. Napr u niektorých nikonov je katastrofálna-viď recenzie. Pentax je opak. Je dokonalá. Presne povedané: lepšia nie je (asi)technicky možná. K-50 má viac skvelých funkcií pre autofokus: Po prepnutí na MF sú aktívne fázové čidlá a v hľadáčiku signalizuje kde presne je zaostrené. Dá sa aj presne nakalibrovať prípadná chyba BF FF a to pre 20 skiel. Ale užasná je funkcia CATH IN FOCUS ktorá sama odfotí v prípade, že je obiekt ostrý. Zamozrejme telo K-50 má vstavaný motorček AF - všetky KAF sklá určené pre pentax budú ostriť. Ďalšou časťou je CLONA - v menu sa aktivuje "použitie clonového krúžku" a expozimeter dostavuje čas a ISO. Z toho vyplíva jediné obmedzenie (na ktoré som natrafil): NEdajú sa použiť lacné makro krúžky a objektív bez clonového krúžku (seťáky). A body pre pentax na záver: všetky vymazlené nastavenia pre manuálne sklo sa dajú uložiť pod vlastný profil USER. Sú tam dva a ešte sa dajú aj premenovať.


    • RASK_

      30. března 2016 - RASK_

      Doplním čisto technický detail - pre správnu funkciu je nutné skratovať kontakty automatu na tele prístroja - ELOX je nevodivý!


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.