Poradna Digitální fotoaparáty


Autor: | Vloženo: 15.11.2013 000 19:54 | Témata: Poradna Digitální fotoaparáty

Ráda bych nevelký,netěžký,nejspíš kompakt,do cca10000Kč,dobrý na automat,ale umožňující i vlastní nastavení.Nikon P7700?Prosím o Váš názor.Díky.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    16. listopadu 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Nikon P7700 je určitě velmi dobrá volba, má relativně velký snímač a dobrou světelnost.
    Zvažte také Panasonic LF1, nabízející podobné parametry ale kompaktnější provedení.
    Nebo také Canon S110, ten je ještě kompaktnější, ale má již menší zoom. Nebo Canon G15, ten je podobně velký jako P7700, ale má také menší zoom, ale lepší světelnost.
    Případně si připlatit na Sony RX100, ten je ve všech parametrech lepší, ale taky už dražší.
    Všechny pochopitelně splňují požadavky

    Osobně bych se asi rozhodoval mezi LF1, G15 a P7700.
    Pro P7700 hovoří více ovládacích prvků a výklopný display.
    Pro LF1 menší velikost a elektronický hledáček.
    Pro G15 lepší světelnost ale za cenu horšího zoomu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • JoPo

      16. listopadu 2013 - JoPo

      Díky za odpověď. Ještě mám jeden tip - Panasonic Lumix LX7. V nějaké recenzi jsem se však dočetla, že některé barvy - zelená a hnědá nejsou zrovna nejvěrnější. Zase má světelnější objektiv než Nikon P7700. Takže jak by podle vás dopadlo srovnání těhle dvou.


    • Anonymní uživatel

      16. listopadu 2013 - Anonymní uživatel

      Ano, LX7 je taky výborný, ale má znatelně menší zoom (3,8x). Pokud by ale takový zoom nevadil je to asi nejlepší volba, má z uvedených nejsvětelnější objektiv, velmi kvalitní snímač, komfortní ovládání (např clonu nastavujete přímo na prstenci objektivu). Co se týče barev, nevím o žádném problému, naopak kvalita snímače je u tohoto modelu na vysoké úrovni (stejně jako u všech Panasoniků), spíše to může být otázkou nastavení.


    • Anonymní uživatel

      16. listopadu 2013 - Anonymní uživatel

      Ještě když bych měl srovnat LX7 a P7700, tak
      Pro P7700 větší zoom, výklopný display, lepší integrovaný blesk
      Pro LX7 lepší světelnost, lepší obrazová kvalita, vyšší rychlost, menší velikost a lepší provedení.


    • JoPo

      16. listopadu 2013 - JoPo

      Ještě jednou díky. Jsem nadšená amatérka a asi zbytečně řeším detaily, které ve finále ani nerozpoznám. A vzhledem k tomu, že nosím foťák stále u sebe , tak menší LX7 asi bude lepší volbou.


    • Anonymní uživatel

      17. listopadu 2013 - Anonymní uživatel

      Nemáte zač :). 10tis není málo, úrčitě stojí za to se správně rozhodnout.
      Pokud je pro vás tak to duležitá velikost, pak bych se asi zcela určitě rozhodoval mezi LX7 (světelnější optika) a LF1 (větší zoom). Doporučuji si oba vyzkoušet někde na prodejně a rozhodnout se i podle toho.


    • JoPo

      17. listopadu 2013 - JoPo

      Dosud jsem fotila na Nikon coolpix L26. Byl to snad ten nejlevnější foťák na trhu. Byla jsem s ním spokojená, většinou fotila na automat, stejně žádné velké nastavování neumožňoval, a zdálo se mi, že mám celkem hezký fotky. Ale v okamžiku, kdy je porovnáte s fotkama z něčeho lepšího a focení vás chytne, tak začnete vybírat. Takže se Vás zeptám ještě na jedno srovnání. Pro mne jako laika v jakém-koli nastavování, Nikon P7700 a LX7 co bude z tohoto pohledu lepší, případně je to srovnatelné?


    • JoPo

      17. listopadu 2013 - JoPo

      Vyjádřila jsem se možná nepříliš srozumitelně.Je ovládání na těchto aparátech srovnatelně obtížné a zvládnutelné i pro takového samouka, jakým jsem teď já? Dík.


    • Anonymní uživatel

      17. listopadu 2013 - Anonymní uživatel

      Nejjednodušší na ovládání je určitě LF1 následovaná LX7, oba se ovládají velmi jednoduše, v podstatě jako kompakty, přitom ale nabízejí komfortní ovládání i pro pokročilé ovládání (oba mají ruční volič režimů, roller a customizovatelné tlačítko, u LX7 ještě i několik dalších prvků (např clona)), a u obou lze přimo ovládat všechny základní parametry i u manuálního režimu (tedy clonu a čas) ovládacími prvky, aniž by jste musela jít do menu.
      U P7700 je ovládání již komplikovanější a poskytuje mnohem více ovládacích prvků (v podstatě odpovídá či možná předčí ovládání zrcadlovek). Umožní prakticky přímo "po slepu" ovládat všechny parametry fotoaparátu aniž by jste musela jit do menu (v případě LF1 i LX7 musíte pro některé méně používané funkce do menu). Pochopitelně pokud P7700 budete naplno ovládat a pravidelně využívat všech jeho možností, tedy budeto ho ovládat "po paměti", bude pro vás ovládání mnohem rychlejší a komfortnější. Ale pokud ne bude ovládání naopak komplikované. Sice i P7700 disponuje plně automatickým režimem, ale z vlastní zkušenosti vím (když jen na chvilku půjčím podobný fotoaparát do ruky někomu neznalému), se uživatel velmi rychle dostane do stavu kdy si fotoaparát "rozestaví" tak že není k použití.

      Když to řeknu jednodušeji, ovládání LF1 a LX7 je spíše zaměřeno na začátečníky (fotící na automat) až pokročilé (využívající všech manuálních režimů). A P7700 je ovládáním spíše určena pro pokročilé až velmi zkušené uživatele (ovládající plně fotoaprát po paměti a velmi rychle). A osobně pokud je to váš první "pokročilý fotoaparát, více bych doporučil trochu jednodušší LF1 nebo LX7. A někdy, pokud vás to opravdu chytne, až budete pořizovat další fotoaparát, tak se patrně bude rozhodovat mezi "profi kompaktem" (jako je P7700, G15, RX100, ...) a zrcadlovkou.


    • Anonymní uživatel

      17. listopadu 2013 - Anonymní uživatel

      Ještě doplním, pokud máte L26, tak ten má 5x zoom, zvažte jak vám tento rozsah dostačuje. Pokud by jste ocenila i větší zoom tak LF1, pokud stačí a nebude vadit i nepatrně menší zoom, pak LX7


    • JoPo

      17. listopadu 2013 - JoPo

      Dneska jsem měla možnost vyzkoušet si LX7 u kamaráda, který mi na ni přivedl. Včetně zoomu. Není nijak oslnivý, ten zoom, ale myslím, že bych se s ním dokázala smířit. Ráda bych si prohlídla i P7700, bohužel se mi v Plzni a okolí nepodařilo najít obchod, kde by ho měli.
      A tak to vypadá, že po dlouhém vybírání a vašich cenných radách se asi přikloním k té LX7.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.