Poradna Digitální fotoaparáty


Autor: | Vloženo: 27.05.2014 000 17:28 | Témata: Poradna Digitální fotoaparáty

Výběr fotoaparátu

Potřeboval bych nějaký kvalitní fotoaparát, který můžu při svých častých výletech do přírody mít neustále u sebe. Nějaký, který bude velmi dobře fotit, bude skladný a lehký.
Provozuji Nordic Walking a má dosavadní zrcadlovka je zbytečná zátěž. Cenu bych si představoval maximálně do 15000. díky za radu

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    28. května 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Záleží na dalších požadavcích (co a za jakých podmínek budete fotit). Ale zkuste se podívat na Panasonic LX7, nebo LF1, nebo Sony RX100. Případně z levnějších ještě Olympus XZ2 či Nikon P330.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      28. května 2014 - Anonymní uživatel

      Ještě doplním, pokud by jste chtěl získat kvalitu zrcadlovky a přitom mít kompaktní rozměry, pak řešením by mohla být bezzrcadlovka s pancake objektivem, např Olypmus E-PM2 + objektiv M.ZUIKO 17mm f/2.8
      Získáte tím velmi kvalitní a rychlou bezzrcadlovku, s výbornou kvalitu objektivu a malými rozměry.


    • Anonymní uživatel

      28. května 2014 - Anonymní uživatel

      Pak je ještě možnost zoom pancake objektiv Olympus M.ZUIKO 14-42mm, což je asi nejtenčí zoom objektiv na světě. Ale tam se do 15tis už nevlezete.


    • Marcel

      28. května 2014 - Marcel

      fotit budu většinou ve dne, v přírodě. prostě aby byl fotoaparát co nejmenší, nejlehčí a kvalitní.občas budu fotit taky večer.díky


    • Anonymní uživatel

      28. května 2014 - Anonymní uživatel

      Hodně take záleží co budete fotit, resp z jaké vzdálenosti a jaký potřebujete zoom.
      Osobně bych se zatím rozhodoval mezi:

      -Panasonic LF1, který je malý, kvalitní (s větším snímačem a dobrou světelností), a má relativně použitelný 6x zoom

      -Olympus E-PM2 + objektiv Olympus 17mm f/2.8, který nabízí špičkovou kvalitu, výborný objektiv, rozumně malé rozměry, ale je bez zoomu (nicméně v ceně dostanete i větší 3x zoom objektiv).


    • Marcel

      4. června 2014 - Marcel

      takže kdybych chtěl ten olympus,tak jaký objektiv k němu?chci ho určitě se zoomem.


    • Anonymní uživatel

      4. června 2014 - Anonymní uživatel

      To záleží jak důležitá je pro vás velikost.

      Jedna možnost je koupit E-PM2 nebo E-PL5 s klasickým setovým objektivem 14-42mm, pak se dostanete na cenu kolem 8tis, a velikost bude výrazně menší než u klasických zrcadlovek, ale přesto stále podstatně větší než u kompaktů.

      Druhá možnost je koupit E-PM2 (opět se setovým objektivem, bez se myslím ani neprodává), a dokoupit pancake objektiv 14-42mm EZ (viz http://www.megapixel.cz... ), setový objektiv pak můžete prodat, případně se nějak domluvit s prodejcem, ale ani tak se obávám nedostanete pod 15tis. Pak dosáhnete možností a kvalit zrcadlovek a s rozměry blížící se kompaktům.


    • Marcel

      4. června 2014 - Marcel

      velikost je pro mě důležitá, úplně nejlepší by byl nějaký do kapsy.čím menší tím lepší.za kvalitu bych si klidně připlatil


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.