Poradna Digitální fotoaparáty


Autor: | Vloženo: 21.02.2015 000 11:59 | Témata: Poradna Digitální fotoaparáty

Je lepší Nikon Coolpix S3600 nebo Canon IXUS 155

Prosím o radu, který z těchto dvou fotoaparátů je lepší.
Nikon Coolpix S3600 nebo Canon IXUS 155


Je zoom 8x nebo 10x velký rozdíl?
A má Canon retušování?

děkuji

  • Foto Málek

    Foto Málek

    21. února 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    asi Vám neporadím jaký z těchto modelů si vybrat, osobně bych šel do vyšší kategorie. Ono cpát 20Mpix do fotoaparátů pod 3.000,- mluví za vše. Velké množství Mpix je vtěsnáno do malinkatého čipu a zpracování obrazu v této cenové relaci nebude, žádný věhlas, i přesto, že vše výrazně pokročilo. Co se týká zoom, nezáleží až tak moc na tom, zda-li je uvedeno 8x 10x či 25x. Vždy se dívejte na minimální a maximální ohniskovou vzdálenost. Bude-li minimální ohnisková vzálenost po přepočtu 25mm zoom 10x max. ohnisková vzdálenost bude 250mm. Bude-li ale minimální ohnisková vzdálenost 10mm a zoom 20x dostanete tak max. ohnisk. vzdálenost 200mm. Z těchto příkladů získáte v první možnosti větší přiblížení při max. ohnisku a ve druhém širokoúhlejší záběr při minimálním ohnisku. Je tedy na Vás jaká možnost je Vám bližší. Pokuď usilujete o co největší přiblížení berte z uvedených modelů Icus 155.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Marťa

      21. února 2015 - Marťa

      Moc děkuji.
      byla jsem se dnes podívat na tyto dva fotoaparáty v obchodě.Canon tam nebyl.A Nikon mě moc neoslovil ani vzhledem ale stále ho nevylučuju.
      Byl tam i Samsung WB35F. Má větší zvětšení. Co na něj říkáte?


    • Foto Málek

      21. února 2015 - Foto Málek

      Dobrý den,

      Samsung WB35F nabízí oproti předchozím modelům větší přiblížení. Jeho max. ohnisková vzdálenost je 288mm. Dále jako jediný má WiFi. Oproti Canonu a Nikonu má o 0,3palce větší LCD, ale se stejným rozlišením....Na obrázku mi přijde Samsung jako nejlépe zpracovaný model, ale je to pouze můj subjektivní názor. Chtělo by ho vidět v reálu....


    • Marťa

      21. února 2015 - Marťa

      V Nikonu je i menu retušování ale zase na malé obrazovce. Myslíte si, že během nahrávání jde na Samsungu přibližovat a stopovat ?
      V porovnávání je víc věcí neuvedeno než uvedeno.
      http://www.okay.cz...


    • Foto Málek

      21. února 2015 - Foto Málek

      Dobrý den,

      podrobné informace a příručku naleznete zde:

      http://www.samsung.com...


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.