Poradna Digitální fotoaparáty


Autor: | Vloženo: 22.06.2015 000 11:39 | Témata: Poradna Digitální fotoaparáty

Výběr fotoaparátu.

Do užšího výběru se mi dostaly tyto : Canon ixus 165, Samsung WB35, Kodak eashyShare FZ151a Kodak FZ251. Můžete mi prosím poradit ? Děkuji.

  • J. Vich

    J. Vich

    27. června 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobry den, jake mate pozadavky - co budete nejvic fotit? Kazdopadne - Kodaky jsem mel v ruce oba (nebrat ani jeden), maji zastarale CDD snimace, hodne sumi, pomalu ostri, ovladani nic moc. A z tychzd duvodu (krome ovladani) bych Vam nedoporucil ani Ixus 165, kde je nabvic nesmyslnych a vse jeste zhorsujicich 20 mpix na temez titernem snimaci.

    Z Vaseho vyberu vychazi nejlepe ten Samsung, byt ma opet CDD snimac. Co Vas vede k tomu, ze si vybirate kompakty zastarale a horsi fotky prodkujici snimacove koncepce? Kazdopadne pokud je Vas vyber definitivni, tak jednoznacne Samsunga.

    Pokud neni, doporujici par stovek pridat a poridit IXUS 265. Fotky budou viditelne lepsi (zejmena pri vyssich citlivostech), ostreni o neco malo (= v urovni kompaktu) rychlejsi a krom jineho ziskate navic FullHD video, ktere zadny z Vasich kandidatu neumi natacet):

    https://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jana

      29. června 2015 - Jana

      Moc vám děkuji za rady ohledně výběru fotoaparátu. V současné době, kdy mi těsně před dovolenou "odešel" fotoaparát /mimochodem Kodak, se kterým jsem byla posledních 8 let velice spokojena /, řeším bohužel jen Tu cenu ! Ještě jednou děkuji. Jana H.


    • J. Vich

      29. června 2015 - J. Vich

      Rado se stalo. Ano, rozumim Vam, shodou okolnosti jsem v te dobe take jeden z Kodakovych "pokrocilejsich" kompaktu kupoval kamaradce, ale 8 let dlouha doba a Kodak se od te doby propadl na urovne supermarketove znacky, tzn. uplne dno (pred osmi lety jeste produkoval na jine urovni i konkurenceschopnosti). Kazdopadne at jsem hledal jak hledal, tak nic lepshio nez vyse doporuceny Canon jsem ve Vasem cenovem rozsahu nenasel, vetsina ostatniho za nim pri vicemene stejne cene vyrazne zaostava. Tak snad budete spokojena ;), verim, ze ano (jinak ke Canonu nemam zadny vztah, fotim jinou znackou, hledal jsem pro Vas objektivne). JV


    • Julie

      2. července 2015 - Julie

      Nakonec to vyhrál Olympus SZ-17. Vyhrál to především tvarem. Velice dobře se drží v jedné ruce /ve druhé nezbedné dítě :/. Snad jsem vybrala dobře.


    • J. Vich

      3. července 2015 - J. Vich

      Tak to jste trochu prekrocila svuj cenovy ramec :), mel jsem za to, ze chtete byt ve 3000 plus minus ~ stokoruna. V kazdem pripade jste zcela urcite vybrala lepe, nez kam jste puvodne mirila (fotoaparaty postavene na zastaralych CCD snimacich).

      Z tohoto Olympusu Vam v automatickem rezimu "polezou" lepe exponovane fotky - ma lepe resene automaticke mereni expozice, Canony casteji tahnou do prepalu. Fotky z Olympusu budou i v rezimu "Auto" koukatelnejsi, libiviejsi (z laickeho hlediska). Vzhledem k vyssimu ohniskovemu rozsahu Olympusu take budete univerzalnejsi.

      Naopak Canon by Vam poskytl lepsi prubezne ostreni pri videu - jako jeden z mala fotoaparatu zvlada pri "zoomovani" spravne predostrovat, takze po ukonceni zoomovani rychleji doostri a neprobiha to stylem "zoomovani do mlhy + nasledne honeni spravneho zaostreni tam-zpet", jako u vetsiny kompaktu ostatnich znacek.

      Celkove jsou to ale ale velmi podobne fotoaparaty a spatne jste urcite nevybrala. JV


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.