Poradna Digitální fotoaparáty


Autor: | Vloženo: 02.07.2019 000 00:26 | Témata: Poradna Digitální fotoaparáty

Náhrada kompaktu Panasonic DMC FS35

Dobrý den. Mám už celkem letitý fotoaparát Panasonic DMC FS35. Pro moje potřeby byl dostačující. Bohužel už umírá. Potřebuji náhradu a nemůžu se vyznat v nepřeberném množství nabízených kompaktů. Nechci klesnout s kvalitou snímků níž, spíš o trošku postoupit výš. Přírodu a krajinky fotím minimálně, hlavně fotím rodinu, děti a lidi všeobecně. Troufám si říct, že moc pěkně, ale v nastavování parametrů fotoaparátu se nehrabu, neumím to a ani se to učit nechci (fotím převážně momentky, není čas na nastavování). Vyhovuje mi režim AUTO. Pouze při focení pohybu přepínám na sportovní režim. Můj současný fotoaparát mi vyhovoval svými rozměry a hlavně rychlým focením. Při horších podmínkách a hlavně při oslavách atd. měl nejlepší (nejvýkonnější) blesk ze všech kompaktů co jsem kdy měl (asi 5 nebo 6). Kovové tělo bylo velmi bytelné. Nyní pročítám recenze a parametry a jsem ztracen. Líbí se mi recenze na Sony Cyber-Shot RX100 a láká mě zmiňovaná kvalita fotografií i při horším světle. Ale nevím zda to pro mě není zbytečný luxus, když stejně budu fotit na AUTO. Navíc mi podle recenzí asi bude vadit umístění vyskakovacího blesku, protože přesně tam foťák držím a neumím si představit jak jinak bych ho měl držet. Stejně tak poutko na ruku na levé straně mi přijde divné, nelogické. Nepotřebuji WIFI ani video. Ani ZOOM nevyužívám moc často a kdyžtak jen v malém rozsahu. Prosím o radu, jsem už z toho vybírání zoufalý a fotit mobilem nechci.

  • 2. července 2019 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    fotoaparát Sony RX100 mohu rozhodně doporučit a to i když fotíte převážně na automatický režim. Sony disponuje velmi pokročilým automatickým režimem, který dokáže rozpoznat focenou scénu a tomu dokonale přizpůsobit nastavení. Dále je možno využít Auto+, který vyfotí sérii fotografií a následně je spojí ve výslednou nejostřejší fotku. Poutko lze připevnit na libovolnou stranu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.