Poradna Samsung NX1000

Autor: | Vloženo: 11.11.2013 000 17:05 | Témata: Poradna Samsung NX1000

Ten nebo ten?

Dobrý den, rozhoduji se mezi tímto fotoaparátem, a fotoaparátem Nikon 1 V1. Jaký by byl celkově lepší? :)

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. listopadu 2013

    Osobně bych nedoporučil ani jeden.
    Nikon 1 V1 má malý snímač (odpovídající lepším kompaktům) a tomu odpovídá i výsledná kvalita fotografii. Navíc je zde velmi omezený výběr objektivů. Takže nedpororučuji.

    Samsung NX1000 má sice již větší snímač, ale nepříliš dobré kvality, tedy obrazově je lepší než řada Nikon 1, ale kvalit ostatních zrcadlovek a bezzrcadlovek nedosahuje. Navíc rychlost focení (ostření, další snímek, atp) je taky poměrně špatná (spíše odpovídá rychlosti levných kompaktů). Pak drobnosti, snadnost ovládání je horší, a dále podobný problém jako u Nikon 1, tedy málo objektivů.

    Pokud chcete bezzrcadlovku, tak bych doporučil buď formát micro4/3 značek Panasonic nebo Olympus, nebo APS-C značek Canon nebo Sony. Které mají všechny výbornou kvalitu i rychlost.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (2)
    • Anonymní uživatel

      11. listopadu 2013 - Anonymní uživatel

      Z konkrétních pak (v podobné cenové relaci) např Olympus E-PL3, E-PM1 nebo Panasonic GF5. Nebo si trochu připlatit na Panasonic G5 nebo Sony NEX-3N.


    • Anonymní uživatel

      11. listopadu 2013 - Anonymní uživatel

      Jinak pokud zvažujete fotoaparát s vyměnnými objektivy, pak je dobré počítat s dalšími investicemi (především do objektivů). Pokud dále investovat nechcete (a tedy chcete jen jeden objektiv), pak bych zvážil nějaký kvalitnější kompakt s větším snímačem, který vám přinese podobnou kvalitu i rychlost, ale větší univerzálnost.


    • Katka

      14. listopadu 2013 - Katka

      Nemám moc na výběr, nepotřebuji nejlepší foťàk pod sluncem. Jaký byste tedy doporučil víc z těchto dvou??


    • Anonymní uživatel

      16. listopadu 2013 - Anonymní uživatel

      No foťák nejlepší pod sluncem určitě za 7tis nekoupíte (spíše za 10x nebo možná 100x tolik). Ale v této cenové relaci ale určitě koupíte lepší a použitelnější fotoaparáty než V1 nebo NX1000, a to jak z bezzrcadlovek, tak i z kvalitních kompaktů.
      Tedy z vámi uvedených bych zcela určitě "nedoporučil" ani jeden, přesto pokud byl nucen šáhnout po jednom z těchto dvou, asi by to byl Nikon V1, předvším z toho důvodu, že je sice kvalitou horší, resp srovnatelný s kvalitními kompakty, ale díky velmi dobré rychlosti se sním dá rozumně fotit.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.