Poradna Samsung NX20

Autor: | Vloženo: 15.12.2013 000 23:38 | Témata: Poradna Samsung NX20

Bezzrcadlovka nebo zrcadlovka

Zdravím, vlastním zrcadlovku Canon 1000D a zvažuji koupit Canon 650D, pročetla jsem všechny recenze a narazila jsem na bezzrcadlovky a teď si nevím rady co pořídit, jestli zrcadlovku nebo bezzrcadlovku ve stejné hodnotě, děkuji za každou radu.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    16. prosince 2013

    Pokud již nemate nakoupené nějaké objektivy pro Canon, či další příslušenství, tak bych určitě zvolil bezzrcadlovku. Podávají stejnou obrazovou kvalitu, mohou být o něco rychlejší, mají lepší výbavu (především lepší el. hledáček), jsou mnohem vhodnější na video, a jsou menší. Volil bych ze značek Olympus, Panasonic a Sony, které jsou velmi kvalitní.

    Nicméně Samsung NX20 bych moc nedoporučoval, jednak diky horšímu snímači má mírně horší obrazovou kvalitu, což by ještě tak nevadilo, ale hlavně je poměrně velmi pomalý (na úrovni levnějších kompaktů). Dalším problémem je menší výběr objektivů.

    Cenovým ekvivalentem je např Panasonic G5, které je ve všech ohledech lepší.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petra

      16. prosince 2013 - Petra

      Děkuji za odpověď. Pro Canon mám dva základní objektivy, proto to také zvažuji, jestli jít do lepší zrcadlovky nebo ne.


    • Anonymní uživatel

      16. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      Pak záleží co to jsou za objektivy, resp za jakou jsou cenu a za kolik by se vám je podařilo prodat (ať už samotné objektivy nebo celou vaši sestavu). Je jasné že to bude s nějakou ztrátou, a je na vás zda se vám přechod vyplatí.

      V podstatě jsou tři možnosti.
      -Přejít na jiný systém (nejlépe asi zmíněný micro4/3 který používá Panasonic a Olympus), což ale znamená, že všechno musíte koupit nové (je tu sice varianta redukce z micro4/3 na Canon EF-S objektivy, ale tu bych nedoporučoval). Zda se to vyplatí záleží na hodnotě toho co už máte pro Canon nakoupeno, a za kolik to můžete prodat.

      -Zůstat u Canonu a koupit např 650D či 700D, případně počkat s nákupem. V takovém případě můžete pochopitelně použít stávající objektivy.

      -Přejít na bezzrcadlovkový systém Canon EF-M, např s fotoaparátem Canon EOS M, kde je možné plně využít současných objektivů přes adaptér EF-M/EF. Ale bohužel bezzrcadlovky Canon jsou zatím ještě v plenkách, a sám Canon na přechod nijak nespěchá (klasické zrcadlovky mu vydělávají hodně s bezzrcadlovky si akorát konkuruje sám sobě). Takže tuto variantu bych doporučil až výhledově, minimálně až s modelem Canon EOS M2, pokud se ho u nás dočkáme.


    • Petra

      16. prosince 2013 - Petra

      Já si zřejmě z nostalgie nechám oba dva, Takže myslíte, že když koupím Panasonic G6 neudělám chybu? Děkuji ještě jednou za odpověď.


    • Anonymní uživatel

      16. prosince 2013 - Anonymní uživatel

      Ano, čistě z technického pohledu (bez ohledu na to co již máte), tak když koupíte Panasonic G6, tak neuděláte chybu, získáte srovnatelnou obrazovou jako Canon 700D, nepatrně vyšší rychlost, lepší výbavu (především použitelnější hledáček), lepší video a menší rozměry.


    • Petra

      17. prosince 2013 - Petra

      Děkuji moc za rady a přeji krásné svátky. Petra


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.