Poradna Fujifilm FinePix S4200

Autor: Petr | Vloženo: 11.07.2012 000 21:39 | Témata: Poradna Fujifilm FinePix S4200

Petr

Petr

Dobrá volba?

Již několik se poohlížím po fotoaparátu, jsem naprostý amatér. Prošel jsem mnoho recenzí hlavně na digimanie.cz, ale k mé smůle tam není recenzovaný tento fotoaparát. Mám limit tak do 5000Kč. Rád byl fotil všehochuť, ale spíše statické, nic co se vyloženě hýbe. Ocením automatiku, nastavování bych se musel teprve učit.
Rád bych, aby šlo natáčet příležitostně video.

Taky bych chtěl poradit se zkušenostmi, zda váha 800g(asi bez baterií) není příliš?

Co byste mi v této cenové kategorii poradili? Ještě uvažuji na Panasonic Lumix FZ45, který dostal dobré hodnocení na digimanii.cz a měl bych možnost koupit asi rok starý za 5500-5900. Trochu mimo limit, ale s brašnou.

Dík

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    13. července 2012

    Dobrý den,
    váha 800 g udávaná na Heuréce u FinePix S4200je nesmysl (leda tak kompletní balení včetně krabice :-) ), správný údaj o váze je 480 g.

    FinePix S4200 bych označil jako dobrou volbu. Je slučně vybavený ultrazoom s heldáčkem a programovým vybavením blížícím se zrcadlovkám. Umožňuje plně automatický provoz, použivání přednastavených scénických režimů, provoz s prioritou clony nebo času i plně manuální provoz. Je na uživateli, zdali nechá vše na automatice nebo se do nastavení zasahovat.
    Vzhledem k velikosti čipu se při horších světelných pomínkách bude projevovat vyšší šum, který u statických fotografií půjde do značné míry omezit nastavením nízkého ISO (prodlouží se ale expoziční čas, takže bude vhodný stativ). Přístroj poskytuje slušné výsledky a má dobrý poměr cenaúvýkon.

    Panasonic Lumix je o něco lepší, pokud to ale není nový přístroj a neznáte dobře jeho historii, můžete si (ale také nemusíte) "naběhnout". Např. pobyty u moře snižují životnost přístroje....

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.