Poradna Nikon D3100

Autor: | Vloženo: 30.05.2012 000 20:17 | Témata: Poradna Nikon D3100

Ultrazoom nebo levná zrcadlovka?

Doposud fotím kompaktními ultrazoomy (naposledy Olympus SP 560) a fotím zejména na cestách - hory apod. Chci však přejít k jednodušší zrcadlovce, např. Nikon D3100 nebo Canon EOS 1100D. Který z těchto přístrojů bude na focení převážně krajinek výhodnější. Anebo zůstat u ultrazoomů a pořídit nějaký kvalitní nový?
Za odpovědi děkuji.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    30. května 2012

    U každé zrcadlovky do velké míry určuje co a jak budete moci fotografovat objektiv , je otázka jestli budete chtít na cestách nosit docela neskladnou zrcadlovku + nějaký ten objektiv , ale zase Vám za tu námahu budou odměnou mnohem lepší snímky . Ultrazoom je přeci jen skladnější ( některé ) a vystačíte s jedním univerzálním skládacím objektivem ( no vlastně musíte ) To u zrcadlovky můžete vybrat sklo podle potřeby ( ale nejdříve musíte nějaké koupit ) Takže to vlastně není tak jednoduché , záleží co je pro Vás vhodnější řešení ...
    Obě zrcadlovky můžete porovnat třeba zde :
    http://www.digimanie.cz...
    http://www.digimanie.cz...
    Přehled objektivů obou výrobců :
    http://www.nikon.cz...
    http://www.canon.cz...
    ale ještě objektivy pro oba systémy vyrábí i další výrobci jako - Sigma , Tamron a další ...
    Testy ultrazoomů :
    http://www.digimanie.cz...
    http://www.digimanie.cz...
    http://www.digimanie.cz...
    http://www.dpreview.com...
    CSC fotoaparáty :
    http://www.digimanie.cz...
    http://www.digimanie.cz...
    http://www.digimanie.cz...
    http://www.fotoaparat.cz...
    http://www.digimanie.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne
    • Jaroslav Korbel

      5. srpna 2012 - Jaroslav Korbel

      no je to těžké,na digimanii bych nedal,kupoval jsem podle toho kompakt sony w570 a je to šrot,horší než můj mobil.nejlepší je,kdyby vám fotky někdo mohl poslat na mail ,ultrazoom je supr,ale ne olympus 560,olympus je katastrofa,dobrý je canon powershot is 3,is 5,is10,dobré fotky,dobré fotky,dobré video v avi,výborné makro.měl jsem to doma,fotky možno zaslat,radím takto,vybírat foťák podle toho,jak umí fotit na automat,ne manuálně,na co budete manuálně nastavovat parametry a nestačíte pak fotit momentky a podobně,já beru fotaky pole kvality automatu,manuálně můžete nastavovat taky ale chce si to pohrát,třeba olympus E420-450 nestačil dobře ostřit pří živém náhledu,byl pomalý,když se náhled vypnul,byl už rychlík,fotky ale nebyli nějak závratně lepší,naopak,canon ultrazoom fotil líp,většinou u zrcadlovky dají obyčejný objektiv a tím je fotka někdy horší než u kompaktu,kupte si jiný objektiv za 12 litrů,to tedy ne,radím ultrazoom.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    30. května 2012

    Pokud chcete pokročit v kvalitě snímků, nezbývá než přejít na zrcadlovku. Je to ale něco za něco. Zrcadlovka poskytuje lepší možnosti a výsledky, ale musíte se s ní naučit pracovat a rozšířit své fotografické znalosti. A jak již bylo řečeno, musíte se smířit s tím, že s sebou budete nosit větší přístroj a nějaké to příslušenství.
    Pokud se týká rozhodování mezi Canonem a Nikonem, oba jmenované modely jsou si dost podobné.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.